Παραμένουν ακαθάριστα τα ρέματα της Βέργας

Παραμένουν ακαθάριστα  τα ρέματα της Βέργας

Η Περιφέρεια καθάρισε μερικά μέτρα και εξαφανίστηκε, ενώ απουσιάζουν από τις εξαγγελίες Αναστασόπουλου

Πριν από 11 μήνες είχαμε γράψει για τα μεγάλα ρέματα της Βέργας που παρέμεναν ακαθάριστα για πάνω από 20 χρόνια.

Ρέματα ανάμεσα σε σπίτια, που διασχίζουν όλη την κοινότητα και καταλήγουν στη θάλασσα, αφού περνούν κάθετα την εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης.

Μέσα στο καλοκαίρι είδαμε βαρέα μηχανήματα της Περιφέρειας να πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Αγριλιά, στη συμβολή των οδών Μάνης και Κουμουνδούρου. Από το συγκεκριμένο ρέμα ανέσυραν και απομάκρυναν πραγματικά μια χωματερή και, μάλιστα, αρκετά από τα υλικά που ανασύρθηκαν παραμένουν στο σημείο… Εκεί θα δει κανείς, εκτός από πολλά σκουπίδια, ολόκληρα κομμάτια πίσσας, ελαστικά αυτοκινήτων, ακόμα και ένα στηθαίο!

Δυστυχώς, όμως, οι εργασίες διακόπηκαν και καθαρίστηκαν μόνο μερικά μέτρα από το συγκεκριμένο ρέμα, ενώ να σημειωθεί ότι όλα τα υπόλοιπα παραμένουν στην «τραγική» κατάσταση που είχαμε περιγράψει πριν από 11 μήνες.

Ακούγοντας, λοιπόν, τις εξαγγελίες του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου για τα ρέματα που θα καθαριστούν, δεν υπάρχουν πουθενά αυτά της Βέργας. Άραγε, ξέχασε να αναφερθεί σε αυτά ή οι εργασίες για την περιοχή περιορίστηκαν στα μερικά μέτρα της Αγριλιάς;

Ας ελπίσουμε ότι απλά ξέχασε και άμεσα θα επιστρέψουν στην περιοχή μηχανήματα που θα καθαρίσουν τα ρέματα σε όλο τους το μήκος, κι αν υπάρχουν καταπατήσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή του νερού, αυτές να απομακρυνθούν.

Μέχρι τότε, ας ελπίσουμε να μη βρέξει πολύ και τα ρέματα φουσκώσουν, γιατί η κατάσταση μπορεί να γίνει δύσκολη…
Π.Μπ.