Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αργυρό μετάλλιο ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 100 μ. πρόσθιο

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αργυρό μετάλλιο ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 100 μ. πρόσθιο

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε, λίγη ώρα νωρίτερα, το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4 της παρα-κολύμβησης, κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 που γίνονται στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Τσαπατάκης κολύμπησε την απόσταση των 100 μ. σε 1:36.16 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ντμίτρι Τσερνιάεφ από τη Ρωσία, ο οποίος αγωνίζεται ως ανεξάρτητης παρα-αθλητής στη διοργάνωση του Παρισιού, και σημείωσε 1:32.20. Μάλιστα, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ματέο Μανουέλ Μπορτούτσο από την Ιταλία με χρόνο 1:42.52.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό αγώνα που έγινε το πρωί της Δευτέρας (2/9), καθώς κολύμπησε την απόσταση σε 1:37.00. Έτσι, ο Αντώνης Τσαπατάκης προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από τον Ντμίτρι Τσερνιάεφ που είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 1:31.96.

Επτά μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, αφού πλέον η Ελλάδα μετρά επτά μετάλλια στη διοργάνωση. Αναλυτικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει επτά μετάλλια σε τέσσερα αθλήματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού – ένα στο μπότσια, τρία στον παρα-στίβο, δύο στο παρα-τάε κβον ντο και ένα στην παρα-κολύμβηση.

Επισημαίνεται ότι η Χριστίνα Γκέντζου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -65 κιλών γυναικών (Κ44) του παρα-τάε κβον ντο, μάλιστα το ίδιο μετάλλιο κατέκτησε και η Ελένη Παπασταματοπούλου στο ίδιο άθλημα, αλλά στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44).

Στο άθλημα του παρα-στίβου, η Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. γυναικών (Τ38). Επίσης, αργυρό ήταν και το μετάλλιο που πήρε ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στη ρίψη κορύνας ανδρών (F32), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Τζούνης στη δισκοβολία ανδρών (F56).

Ιστορία «έγραψε» ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αφού το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο μπότσια ανδρών (BC3), έχοντας ως ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, ήταν το έβδομο μετάλλιό του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες – από τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (2008) και μετά. Ο Αντώνης Τσαπατάκης πρόσθεσε, πλέον, το όνομά του στη λίστα των Ελλήνων μεταλλιούχων παρα-αθλητών στη διοργάνωση του Παρισιού, με το αργυρό μετάλλιο που πήρε στα 100 μ. πρόσθιο SB4 της παρα-κολύμβησης.

Πηγή: ieidiseis.gr