Παράσταση διαμαρτυρίας από οικότροφους φοιτητές της Καλαμάτας

Παράσταση διαμαρτυρίας από οικότροφους φοιτητές της Καλαμάτας

Ζητούν να μην καταβληθεί εγγύηση για τη διαμονή τους στην εστία

Μια νέα κινητοποίηση των οικότροφων φοιτητών της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που φοιτούν, και συγκεκριμένα στη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του συλλόγου οικοτρόφων, Λευτέρη Μαστρόκαλο, η χθεσινή κινητοποίηση εκ μέρους των φοιτητών έγινε προκειμένου να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απαίτηση καταβολής χρημάτων για να συνεχίσουν να διαμένουν στο χώρο των φοιτητικών εστιών. Όπως σημείωσε: «Οι οικότροφοι ζούμε κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού το νερό στις εστίες δεν είναι καν πόσιμο, τα σώματα θέρμανσης και ψύξης – όπου υπάρχουν – δε λειτουργούν, πρόσβαση σε ζεστό νερό έχουμε με το σταγονόμετρο, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα σίτισης, αφού δεν υπάρχει εστιατόριο στο χώρο, ενώ τα πλυντήρια είναι μόνο δύο για όλους τους φοιτητές».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν πραγματοποιηθεί την περασμένη άνοιξη, οπότε έγινε γνωστό στους οικοτρόφους ότι είναι απαραίτητη η καταβολή εγγύησης ύψους 50 ευρώ για τη διαμονή τους στις εστίες του πανεπιστημίου.