Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στον υπουργό Υγείας

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου  Μεσσηνίας στον υπουργό Υγείας

Ζητά ανάκληση της απόφασης για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, για το θέμα της υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο κ. Ξυγκώρος δηλώνει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό τους για την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, και μόνο αυτό από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, μεταφέρεται από την Κατηγορία Α΄ στην Κατηγορία Β΄ όσον αφορά στις προβληματικές και άγονες περιοχές.

Αναστάτωση

«Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και αναστάτωση στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, στην επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Παρά τη θετική εξέλιξη που αφορά στα Κ.Υ. Πύλου, Φιλιατρών και Μελιγαλά, αλλά και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, υπενθυμίζουμε πως το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο παρέχεται η εξειδικευμένη περίθαλψη σε οποιοδήποτε περιστατικό λαμβάνει χώρα στο Νομό Μεσσηνίας.

Ταυτόχρονα, η ομαλή λειτουργία και η επαρκής στελέχωσή του αποτελούν μείζον ζήτημα, όχι μόνο για τους κατοίκους μιας αναπτυσσόμενης πληθυσμιακά πόλης, αλλά και βασικό πλεονέκτημα σε ένα νομό όπου η επισκεψιμότητα από Ελλάδα και εξωτερικό, με την ταυτόχρονη προσέλκυση επενδύσεων κυρίως στον τουριστικό κλάδο, αποτελεί μια θετική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτά τα δεδομένα η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου Ειδικευομένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, για άμεση ομαδική παραίτηση των ιατρών, εάν δεν αντιστραφεί η εν λόγω απόφαση, δημιουργεί ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα», επισημαίνει ο κ. Ξυγκώρος.

Καταλήγοντας ζητά από τον υπουργό να επαναφέρει το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην Κατηγορία Α΄, αλλά και τις ενέργειές του προκειμένου να ενδυναμωθεί η ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Τέλος, ζητά την αποκατάσταση των Κ.Υ. Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης και Γαργαλιάνων στις προβληματικές και άγονες περιοχές της κατηγορίας Β΄.