Περί αστοχιών Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας…

Περί αστοχιών Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας…

Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος έγινε για αστοχίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας και ειδικότερα για συγκέντρωση υδάτων σε διάφορα σημεία του.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες «λούμπες» είχαν φανεί από δημοσίευση στο instagram μέλους της Δημοτικής Αρχής, αλλά τότε είχαμε αποφασίσει να μη το σχολιάσουμε, αφού θεωρητικά το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα.

Φτάνουμε, λοιπόν, στην περασμένη Δευτέρα και στο περίφημο Open Day, όπως το ονόμασαν οι του Δήμου. Είχε, δε, προηγηθεί μια βροχόπτωση, με τους διοργανωτές του αγιασμού (αφού ουσιαστικά αυτό ήταν) να αποφασίζουν λίγο πριν από την έναρξη να τον αναβάλουν λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως είπαν.

Να σημειωθεί ότι η βροχή είχε σταματήσει, όμως η προηγηθείσα βροχόπτωση «βάρεσε» καμπανάκια στους ανθρώπους του Δήμου ότι συγκεντρώνονται νερά στο κέντρο της σκηνής. Τότε ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση απομάκρυνσης των νερών, η οποία όμως, παρά τις προσπάθειες, απέτυχε, κι έτσι φτάσαμε στην αναβολή.

Την επόμενη μέρα, από νωρίς το πρωί, συνεργεία επιχείρησαν να λύσουν το πρόβλημα της συγκέντρωσης των νερών με εντατικές εργασίες, επιχειρώντας προφανώς να διορθώσουν τις κλίσεις, προκειμένου τα νερά να φεύγουν.

Και τελικά, φτάσαμε στο Open Day. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες απομάκρυνσης των νερών, φάνηκε πως υπάρχουν αστοχίες που χρειάζονται παραπάνω εργασίες.

Όλα αυτά οδηγούν στο απλό και βασικό ερώτημα; στο έργο έχει προβλεφθεί δίκτυο απορροής των υδάτων; Γιατί μπορεί το Ανοιχτό Θέατρο να είναι για εκδηλώσεις τους θερινούς μήνες, όμως πολλές φορές και τότε υπάρχει βροχόπτωση πριν από κάποια συναυλία ή παράσταση (που αν σταματήσει νωρίτερα, αυτή πραγματοποιείται κανονικά).
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει λόγος η Δημοτική Αρχή να επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και ούτε να επιδιώκει να βγάζει τρελούς δημοσιογράφους και απλούς πολίτες- παρατηρητές… Άλλωστε, δεν είναι τόσο τραγικό να υπάρχουν αστοχίες σε ένα νέο έργο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές εργασίες.