Πλήρες εργαστήριο παραγωγής και επεξεργασίας χασίς είχαν στήσει δύο Γερμανοί

Πλήρες εργαστήριο παραγωγής και επεξεργασίας  χασίς είχαν στήσει δύο Γερμανοί

Καθετοποιημένη μονάδα καλλιέργειας, παραγωγής και επεξεργασίας ινδικής κάνναβης θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαν δημιουργήσει δύο αδέλφια από τη Γερμανία, που διαμένουν μόνιμα σε χωριό στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης και τα οποία συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Εκτός από δύο κιλά χασίς, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και χασισέλαιο.

Σε άλλες τρεις περιπτώσεις, πάλι στην περιοχή της Κορώνης, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν ένα Γερμανό και δύο Αλβανούς για υποθέσεις ναρκωτικών.

Επαγγελματική δουλειά
Τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είχαν πληροφορίες για δύο αδέλφια Γερμανών, 28 και 32 ετών, ότι ασχολούνται ενεργά με την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Το πρωί της Τετάρτης οργανώθηκε επιχείρηση στο χωριό όπου κατοικούσαν μόνιμα οι δύο Γερμανοί και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν τα δύο αδέλφια. Εκεί βρήκαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως εργαστήριο, όπου γινόταν αποξήρανση, αποθήκευση και επεξεργασία ινδικής κάνναβης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-27 ανισοβαρείς ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 465,7 γραμμαρίων

-Όξινο διάλυμα αιθυλικής αλκοόλης και επεξεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων

-Ποσότητα χασισέλαιου, συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων

-Ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων 

-Μικροποσότητα κοκαΐνης 0,9 γραμμαρίων

-Ένα τσιγαριλίκι

-Τρεις συσκευασίες με σπόρους κάνναβης

-Δύο ζυγαριές, ένα υγρόμετρο-θερμόμετρο, τρία πάνελ με λαμπτήρες για εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, δύο κινητά ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και

αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, σε αύλειο και περιφραγμένο χώρο του σπιτιού βρέθηκαν να καλλιεργούνται σε γλάστρες δέκα φυτά κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως αποδείχθηκε, τα αδέλφια φύτευαν και καλλιεργούσαν αρχικά τα φυτά εντός του σπιτιού σε συνθήκες θερμοκηπιακές. Ακολούθως, όταν αυτά γίνονταν εύρωστα, τα έβγαζαν στην αυλή.

Άλλες τρεις συλλήψεις
Την ίδια ημέρα και στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν άλλα τρία άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και έγιναν έρευνες στα σπίτια τριών ατόμων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Σε σπίτι 47χρονου Γερμανού στο Βασιλίτσι βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 2,2 γραμμαρίων και να καλλιεργεί επτά φυτά κάνναβης, ύψους έως 10 εκατοστών περίπου

-Σε σπίτι 35χρονου Αλβανού στην Κορώνη, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης 1,2 γραμμαρίων

-Σε σπίτι 30χρονου Αλβανού στην Κορώνη βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 32,2 γραμμαρίων σε τρεις ανισοβαρείς ποσότητες, δύο τσιγαριλίκια και 15 ναρκωτικά δισκία.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για όλες τις υποθέσεις διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη