Πολίτης πήγε με άγριες διαθέσεις στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας

Πολίτης πήγε με άγριες διαθέσεις  στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας

Παρέμβαση για επεισόδιο που συνέβη μεταξύ πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας έκανε χθες το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, έπειτα από παράβαση που του βεβαιώθηκε από δημοτικούς αστυνομικούς στην Καλαμάτα, πολίτης πήγε την Τετάρτη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας αναζητώντας με άγριες διαθέσεις το δημοτικό αστυνομικό που του βεβαίωσε την παράβαση, απειλώντας και βρίζοντας. «Ως όφειλαν, ζήτησαν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα ο “εξαγριωμένος” πολίτης να τραπεί σε φυγή με το που αντιλήφθηκε την παρουσία της. Συντάχθηκε αναφορά του συμβάντος από τους δημοτικούς αστυνομικούς, η οποία και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Οι συνάδελφοι έπραξαν όπως ορίζει η υπηρεσιακή τους ιδιότητα, μην επιτρέποντας σε κανέναν να σπιλώνει την ακεραιότητα της υπηρεσίας και την αξιοπρέπεια του χαρακτήρα τους. Το Σωματείο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό τους, παρέχοντας οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούν.

Δηλώνουμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να μας σπιλώνει και να νομίζει ότι μπορεί να επιβληθεί απέναντί μας. Κάθε τέτοια συμπεριφορά θα αντιμετωπίζεται όπως ο νόμος και η επαγγελματική μας συνείδηση ορίζει», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.