Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΝΑΣ πολίτης του παλαιού καλού καιρού, σεμνός, με ζωή, με πατριωτισμό, με ιδανικά, ο ανθρωπιστής ιατρός Ζουμπούλης δεν ζη. Μέχρι της τελευταίας του κατοικίας τον προέπεμψεν η πλέον εκλεκτή κοινωνική μερίς της πόλεώς μας και πολλοί ευεργετηθέντες απ’ αυτόν ζώντα. Πολυπληθείς δε στέφανοι κατετέθησαν επί της σορού του, εν οις και βαρύτιμος στέφανος από μέρους του Δήμου Καλαμών προς τον οποίον εδώρησε το γνωστόν μέγαρόν του, ίνα χρησιμοποιηθή μετά τον θάνατον της συζύγου του ως Νοσοκομείον.

Το «Θάρρος» συλλυπείται θερμώς τους οικείους του μεταστάντος.

-ΚΑΤ’ αναφοράν της Υποδιοικήσεως Μεσσήνης την νύκτα της 6ης τρέχοντος μηνός, περί ώραν 2.30 πρωινήν, οι Νικόλαος Τσέλιος, έγγαμος, Νικόλαος Β. Ταμπούρλος, Κυρ. Δ. Μπουτιέρος και Νικόλαος Κουφόγιαννης, άγαμοι και κάτοικοι πάντες Μεσσήνης, μεταβάντες εις την εκεί οικίαν του Παύλου Τράγου διέρρηξαν την θύραν της οικίας του και εισελθόντες εν αυτή ήρπασαν βιαίως την εν αυτή διαμένουσαν Ανθούλαν Καραδήμα, την οποίαν δια της βίας απειλών και πιστολίων έσυραν εκτός της οικίας όπως κορέσωσι τας κτηνώδεις ορέξεις των.

Η Αστυνομία λαβούσα εγκαίρως γνώσιν παρά του Παύλου Τράγου κατόρθωσε να συλλάβη τούτους εις τινά των οδών Μεσσήνης, πλην του Νικολάου Τσέλιου, ο οποίος συλληφθείς την επομένην παρεπέμφθη μετά των άλλων εις τον Εισαγγελέα.