Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΟ χθες ήρχισαν να μεταφέρονται εις το Πεταλίδιον διάφορα εμπορεύματα και ιδίως κτήνη, τα οποία θα εκτεθούν προς πώλησιν επ’ ευκαιρία της τελουμένης εκεί την 14ην Σεπτεμβρίου ετησίας πανηγύρεως. Αν κρίνει κανείς εκ της μεγάλης κινήσεως ήτις παρατηρείται εκεί από προχθές, θα αχθή το συμπέρασμα ότι εφέτος, παρά την υφισταμένην οικονομικήν δυσπραγίαν, η πανήγυρις θα επιτύχη από πάσης απόψεως, ιδίως δε από απόψεως καταναλώσεως.

ΠΑΝΤΕΣ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τακτοποιηθή άριστα εις το Πεταλίδιον, τα δε εμπορεύματά των πωλούνται εις προσιτάς τιμάς. Επίσης έχουν ληφθή όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας των εμπορευμάτων, αι δε παράγκαι και οι υπό ενοικίασιν χώροι σχεδόν έχουν καταληφθή υπό του συρρεύσαντος πλήθους των ενδιαφερομένων. Γενικώς εις το Πεταλίδιον ήρχισεν από τούδε να παρατηρείται εξαιρετική κίνησις και ζήτησις.

ΤΑ αυτά  περίπου έχομεν να γράψωμεν και δια την πανήγυριν Ναζηρίου, όπου συνέρρευσε και εξακολουθεί να συρρέη αρκετός ενδιαφερόμενος κόσμος. Και εδώ εφέτος παρατηρείται μεγάλη ζήτησις παρ’ όλην την κρίσιν ιδίως κτηνών. Αλλά και τα άλλα εμπορεύματα δεν υστερούν εις κατανάλωσιν. Εις το Ναζήριον έχει συρρεύση και πολύς ξένος κόσμος κάμνων τας αγοράς του εις συμφερούσας δια τον πωλητήν τιμάς.