Προκήρυξη εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Προκήρυξη εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και αυτές θα διεξαχθούν ως εξής:

-Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Κυπαρισσία (Δημαρχείο Τριφυλίας), από 12.00 μ. έως 6.00 μ.μ.

-Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην Πύλο (Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος), από 12.00 μ. έως 6:00 μ.μ.

-Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας), από 10.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ.

-Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας), από 10.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ.

Ο συνολικός αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι 21 και η κατανομή ανά τμήμα έχει ως εξής: Εμπορικό 6 έδρες. Υπηρεσιών (Επαγγελματικό) 5 έδρες. Μεταποίησης (βιοτεχνικό) 5 έδρες. Εξαγωγικό 2 έδρες. Μεταφορών 1 έδρα. Τουρισμού – Πολιτισμού 2 έδρες.

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει για κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου τουλάχιστον το διπλάσιο του αριθμού των εδρών του οικείου τμήματος. Ο δε αριθμός των υποψηφίων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Έντυπα αιτήσεων υποψηφιότητας, υπευθύνων δηλώσεων και δηλώσεων εξουσιοδότησης εκπροσώπων των Νομικών Προσώπων χορηγούνται από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: www.mcci.gr.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από  το Τμήμα Μητρώου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200 & info@mcci.gr