Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για τη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», συζητήθηκε στη χθεσινή Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας

Η σχετική εισήγηση του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ ήταν η αιτία για να προχωρήσει η Δημοτική Επιτροπή σε αυτή την απόφαση. 

Η εισήγηση σημείωνε την ανάγκη  πρόσληψης τεσσάρων τεσσάρων ατόμων για θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, απαιτείται η πρόσληψη τριών εκπαιδευτικών κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Παιδαγωγών, όπως και ενός εκπαιδευτικού κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, μερικής τετράωρης απασχόλησης, χρονικής διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων έως την 31η/8/2025, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, στο πλαίσιο της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν θα πλαισιώσουν το Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας και θα παρέχουν την υποστήριξή τους για την μελέτη των σχολικών μαθημάτων.

Να σημειώσουμε ότι θα απασχολούνται σε δομές ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί ΚΔΑΠ από την περίοδο 2017-2018. Για το σχολικό έτος 2024-2025 λειτουργούν 7 δομές ΚΔΑΠ, με πάνω από 240 παιδιά να έχουν ενταχθεί στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης – πρώην “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” για το σχολικό έτος 2024 – 2025», καθώς και μια δομή ΚΔΑΠΜΕΑ, δυναμικότητας 50 ωφελουμένων.

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Κανονισμό Λειτουργίας των δομών ΚΔΑΠ, η αναλογία παιδιών-εξειδικευμένου προσωπικού είναι 2 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό για 25 παιδιά.