Προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας

Προσλήψεις για την κάλυψη  αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, και κατόπιν των αιτημάτων των Δήμων, εγκρίθηκε η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας από ΟΤΑ α’ βαθμού για την κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων για το έτος 2024-2025.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση πέντε (5) ατόμων, όπως ορίζει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, σε θέσεις μερικής απασχόλησης προσωπικού, που θα προσληφθεί για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για χρονικό διάστημα ίσο με το διδακτικό έτος 2024-2025.

Η δαπάνη μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού, ύψους 110.000 ευρώ, θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων, οι οποίοι θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ από την ειδική επιχορήγηση που εγγράφεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ α’ βαθμού που τους αποδίδονται, επίσης μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών.