Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: Πολλοί δείχνουν να ενδιαφέρονται, αλλά να μπουν και στο δια ταύτα…

Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: Πολλοί δείχνουν να ενδιαφέρονται,  αλλά να μπουν και στο δια ταύτα…

Με δεκάδες κοινοποιήσεις – υπομνήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας έχει αναδείξει ένα θέμα δεκάδων ετών. Ένας δρόμος που θα φέρει πραγματική ανάπτυξη. Ο σχεδιασμός Ηγουμενίτσα – Ρίο-Αντίρριο – Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα – Καλαμάτα είναι αυτός που θα δώσει τα οφέλη της ζωής σε όλη αυτή την ακτίνα, το χρυσό δακτυλίδι του Ιονίου.

Φυσικά, το κομμάτι από τον Πύργο έως την Τσακώνα είναι το ζητούμενο, που μιλάει από μόνο του. Κινητοποιήσεις – ενέργειες κάπου κάπου το φέρνουνε στην επικαιρότητα. Όταν γίνει κάποιο ατύχημα, όπως το ατύχημα στην Ελαία, το ξαναφέρνουμε στην επικαιρότητα και στη συνέχεια πάλι ησυχάζουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εμπορικοί σύλλογοι, που βάζουν συνέχεια, το θέμα δεν κάνουν πολιτική. Βλέπουν πως με τη λειτουργία ενός τέτοιου άξονα, Ολυμπία οδός – Ιονία οδός, θα έρθει εμπορική κίνηση, που δυστυχώς βουλιάζει. Φτάνει πια, έχουν κουράσει όλα.

Να μπουν μπροστά οι βουλευτές των δύο νομών, με τους παράλληλους δημάρχους από Πύργο έως Καλαμάτα, και μαζί και οι φορείς μια γροθιά, για άμεση ένταξη δρόμου Πύργου- Τσακώνα. Όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Αυτονόητο ότι πρέπει να μπουν μπροστά και οι δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Να απαιτήσουν την ένταξη και εκτέλεση του έργου εδώ και τώρα.

Είναι ανάγκη, είναι απαραίτητο, είναι ασφάλεια για όλους.

Του Αθανασίου Κυριαζή

Επί σειρά ετών αυτοδιοικητικού προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου Τριφυλίας