Ρομά έκλεβαν ασταμάτητα σούπερ μάρκετ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Ρομά έκλεβαν ασταμάτητα σούπερ μάρκετ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Τα καλάθια τους ή, καλύτερα, τις… φούστες τους με όσα πράγματα ήθελαν, χωρίς να πληρώνουν στα σούπερ μάρκετ, γέμιζαν οκτώ Ρομά επί δύο ολόκληρους μήνες.

Τρεις αδελφές, μαζί με άλλες πέντε ομόφυλές τους, συστηματικά έκλεβαν πράγματα από τρία σούπερ μάρκετ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, ενώ η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με διασταύρωση στοιχείων και από βιντεοληπτικό υλικό.

Κλοπές
Οι κλοπές στα τρία σούπερ μάρκετ της εταιρείας Σκλαβενίτης ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου και συνεχίσθηκαν έως και τις 27 Απριλίου. Την εξιχνίαση της υπόθεσης ανέλαβε η Ασφάλεια Καλαμάτας, η οποία έπειτα από μεθοδική έρευνα κατέληξε ότι για τις 19 κλοπές στα σούπερ-μάρκετ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη ευθύνονταν οκτώ Ρομά και συγκεκριμένα τρεις αδελφές,  32, 28 και 35 χρόνων, καθώς και δύο 25χρονες, μία 28χρονη, μία 23χρονη και μια 44χρονη.

Σε βάρος και των οκτώ σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Τις είδαν στις κάμερες
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οκτώ γυναίκες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πήγαιναν στα σούπερ μάρκετ και αφαιρούσαν διάφορα προϊόντα, τα οποία απέκρυπταν στα ρούχα τους και μετά έφευγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Επειδή, όμως, οι υπεύθυνοι διαπίστωναν την απουσία εμπορευμάτων, τελικά με τη βοήθεια των καμερών που έχουν τα καταστήματα εξακριβώθηκε η δράση των οκτώ γυναικών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη