Σπουδαία νίκη – πρόκριση ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων , 78-66 τον ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης στο Κύπελλο Ελλάδος

Σπουδαία νίκη – πρόκριση ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων , 78-66 τον ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης στο Κύπελλο Ελλάδος

Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων επικράτησε μ ε78-66 του ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης σε ματς που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων και ήταν για την 1η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ Ανδρών.

Μία σπουδαία νίκη  – πρόκριση για την τριφυλιακή ομάδα, η οποία στη λήξη του Α΄ Ημιχρόνου βρέθηκε να χάνει με 43-40.

Ο ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και στο πρώτο 10λεπτο προηγήθηκε με 26-17, ενώ στο 20΄ με 43 – 40. Στη συνέχεια, ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων παίζοντας  πιεστική άμυνα και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση μείωσε τη διαφορά και στη λήξη του τρίτου 10λέπτου, το σκορ ήταν ισόπαλο 56-56. Στο τέταρτο (και τελευταίο) 10λεπτο η τριφυλιακή ομάδα  είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 78-66.

Πρώτος σκόρερ του Γ.Σ. Γαργαλιάνων ήταν ο νεοαποκτηθείς «γκαρντ» Μανώλης Καλαντζής με 21 πόντους (είχε δε 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ), ενώ ακολούθησε ο Σπύρος Γαβρίλης με 19 πόντους (είχε 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα).

Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση σε επίσημο ματς του Καλαματιανού  «γκαρντ» Γιώργου Καραγιαννίδη, ο οποίος έχασε όλη την περυσινή σεζόν λόγω σοβαρού  τραυματισμού. Πρόκειται για μία πολύτιμη μονάδα στα πλάνα του προπονητή του Γ.Σ. Γαργαλιάνων Αντώνη Κούτρη.

Πρώτος σκόρερ του ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης ήταν ο Γιώργος Βλάχος με 22 πόντους και 5 τρίποντα (τα 4 στο α΄ ημίχρονο).

Τη διαιτητική «τριάδα» απάρτιζαν οι Ελ Ανύ, Λιόνας, Θεοδοσόπουλος, ενώ κομισάριος ήταν ο Σπύρος Ηλιόπουλος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Αντώνης Κούτρης, Αναστάσιος Κλαδιανός, Θεόδωρος Μπουσιούτας): Καλαντζής 21 (3), Καστανιώτης 8, Γαβρίλης  19 (1), Σίμοβιτς 8, Δαμιανάκος 9 (1), Καραγιαννίδης (9 (2), Κλεφτάκης 2, Λαφτσίδης 2, Γιαννόπουλος, Δ. Ντεμερούκας, Γαλανόπουλος, Γ. Ντεμερούκας.

ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παναγιώτης Γκαναβίας, Σπύρος Μωυσίδης). Τσακναρίδης 18, Βλάχος 22 (5), Δέδες 4, Σαλούστρος 4, Παξινός 10 (1), Τσιμής 2, Χατζηιωννίδης 3, Αμπατζής, Καλογερόπουλος, Τραχανάς 3 (1).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ Ανδρών (για ομάδες της National League 2), είναι τα εξής:

ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη» – Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 67-68

Γ.Σ. Εργοτέλης – Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου 69-87

Ιόνιος ΑΣ – Σ.Κ. Νικόπολης Πρέβεζας 86-68

 ΑΣΕ Δούκα – ΚΑΟ Μελισσίων 77-70

Φ.Ο. Πρωτέας Γρεβενών  – Διόσκουροι Κοζάνης  62-58

ΚΑΠ – ΑΟ Σαρωνίδας 83-89

Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου  – Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας 64-76

Κου-πα Κιλκίς  – Όλυμπος ΕΚΕ 55-67

ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης – ΑΣ Πανόραμα 60-65

Με ΕΦΑΟ Ζωγράφου στη 2η αγωνιστική

Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων στη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ θ’ αντιμετωπίσει  τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου (απέκλεισε με 75-65 τον Γ.Σ. Μανδραϊκό εκτός έδρας).

Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων.

Τα υπόλοιπα «ζευγάρια» της 2ης αγωνιστικής της 1ης φάσης είναι τα εξής:

Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου – ΑΣΕ Δούκα

Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης – ΑΟ Σαρωνίδας

Ιόνιος ΑΣ – Φ.Ο. Πρωτέας Γρεβενών

  • Η Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση.

Δηλώσεις του Αντώνη Κούτρη

Ο προπονητής του Γ.Σ. Γαργαλιάνων Αντώνης Κούτρης ήταν ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη όσο και από την εμφάνιση στο ματς κόντρα στον ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης και χθες μας δήλωσε τα εξής: «Το άγχος της πρώτης εμφάνισης μπροστά στον φίλαθλο κόσμο μας έφερε την ομάδα πίσω στο σκορ στο α΄ ημίχρονο. Σε κάθε 10λεπτο όμως ανεβάζαμε την απόδοση και την έντασή μας, ειδικά στην άμυνα όπως και στο επιθετικό μας transition. Γνωρίζαμε δε ότι η αντίπαλη ομάδα ήρθε με ελλείψεις και πως δεν θα άντεχε μέχρι το τέλος του αγώνα. Βάλαμε και τον Φάνη Κλεφτάκη  επάνω στον Βλάχο και εκεί «κλείδωσε» το παιχνίδι. Βέβαια, εμείς είχαμε τον Κάππη εκτός, τον Σίμοβιτς και τον Γιαννόπουλο, με λίγες προπονήσεις, καθώς επίσης τον Καραγιαννίδη που επανέρχεται από σοβαρό τραυματισμό σιγά σιγά. Είμαι ικανοποιημένος από την  προσπάθεια όλων των παιδιών. Βλέπουμε πλέον τον επόμενο αγώνα με τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου που επίσης είναι εντός έδρας.

Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα παίρνοντας τη νίκη – πρόκριση.