Στην Καλαμάτα έφτασε ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας Paolo Bettini

Στην Καλαμάτα έφτασε ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας Paolo Bettini

«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινά μ’ ένα… ποδήλατο»

Σταθμό αποτέλεσε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα το απόγευμα της Κυριακής για τον Ιταλό ποδηλάτη Paolo Bettini, ο οποίος εορτάζοντας την επέτειο συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 πραγματοποιεί το γύρο της Ελλάδας μέσω ποδηλάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Bettini αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από μέλη του ποδηλατικού τμήματος του «Ευκλή» Καλαμάτας, μέλη του ιταλικού προξενείου στην Ελλάδα, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο.

Κάνοντας λόγο για την ιδέα του να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο κορυφαίος ποδηλάτης σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να φέρει κοντά τον κόσμο στη χρήση του ποδηλάτου ως αθλήματος ή ως χόμπι.

Στη διάρκεια της υποδοχής του, τόσο η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου και τα μέλη του «Ευκλή» όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας απέδωσαν συμβολικά δώρα στον Paolo Bettini, με αφορμή την παραμονή του στην πόλη.

Χθες, δε, ο ποδηλάτης ξεκίνησε ξανά το ταξίδι του με προορισμό την Αθήνα, περνώντας νωρίτερα από τη Σπάρτη (μέσω Ταϋγέτου), αλλά και την Τρίπολη.
Χρ.Μ.