Στις 11 Σεπτεμβρίου η γιορτή του ΝΟΚ για τα 100 χρόνια ιστορίας, προσφοράς, αθλητισμού

Στις 11 Σεπτεμβρίου η γιορτή του ΝΟΚ για τα 100 χρόνια ιστορίας, προσφοράς, αθλητισμού

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του θα γίνει η γιορτή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Στην εν λόγω ξεχωριστή γιορτή θα γίνουν βραβεύσεις αθλητών με σημαντικές διακρίσεις την τελευταία 10ετία.

Συνέντευξη Τύπου
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της μεγάλης γιορτής, δόθηκε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (5/9), στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» ξεκίνησε λέγοντας:

«100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς, 100 χρόνια αθλητισμού. Αυτός είναι ο ΝΟ Καλαμάτας. Το όραμα των ανθρώπων του ΝΟΚ από το 1924 που ιδρύθηκε, είναι να προσφέρει ανιδιοτελώς τη δυνατότητα άθλησης σε νέους όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες στα 7 τμήματα που διατηρεί.

Με υπερηφάνεια μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Ναυτικό Όμιλος Καλαμάτας, είναι η μήτρα γέννησης, διάδοσης και καλλιέργειας στην Καλαμάτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, των αθλημάτων της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της ιστιοπλοΐας, του μπάσκετ, του σκακιού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διάδοση του βόλεϊ και του τένις.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά, ν’ ακούμε και να διδασκόμαστε από τους προβληματισμούς τους και φιλοδοξούμε να ανταποκρινόμαστε στις προσκλήσεις της κοινωνίας και να θέτουμε συνεχώς νέους στόχους.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν μένουμε στις υποσχέσεις, αλλά προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα ταλαντούχων αθλητών μας.

Χαιρόμαστε να βοηθάμε τα παιδιά στην προσπάθειά τους να επιτύχουν διακρίσεις στον αθλητισμό και στη ζωή. Αυτός είναι ο ΝΟΚ.

100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς, 100 χρόνια αθλητισμού και συνεχίζουμε με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο.

Η ιστορικότητα δεν είναι φορτίο για τη μνήμη αλλά φώτιση για το μέλλον.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει η γιορτή των 100 χρόνων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στο «σπίτι μας».

Για λόγους χωρητικότητας και ασφάλειας έχουμε εκδώσει δωρεάν κάρτες εισόδου που όποιος θέλει μπορεί να τις προμηθευτεί από τη γραμματεία του Ομίλου, καθημερινά από τις 16.30 – 20.00 και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν βραβεύσεις  αθλητών με σημαντικές διακρίσεις την τελευταία 10ετία. Θ’ ακολουθήσει pasta party για όλους και κυρίως για τους αθλητές.

Στη γιορτή θα παραβρεθούν περίπου 600 άτομα. Σκοπεύουμε δε, να διοργανώσουμε μία πιο επίσημη γιορτή όπου στο χώρο που θα διεξαχθεί θα υπάρχουν Κύπελλα του Ομίλου, καθώς επίσης πολλές ιστορικές φωτογραφίες. Θέλουμε πάντα κοντά μας τους γονείς και φυσικά τους χορηγούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τα έργα που γίνονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, κάτι που έχει αναγκάσει τους αθλητές και αθλήτριες του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» να προπονούνται στη θάλασσα, η έφορος Κολύμβησης του ΝΟ Καλαμάτας, Βασιλική Τσάκωνα, ανέφερε: «Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας έχει κλείσει από τις 14 Ιουνίου και υπάρχει προβληματισμός για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών. Όπως πληροφορηθήκαμε αυτό είχε να κάνει με κάποια απρόοπτα, όπως με τον Υποσταθμό της ΔΕΗ. Βλέπουμε πάντως ότι οι εργασίες συνεχίζονται, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κολυμβητήριο. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάγραμμα οι εργασίες. Οι κολυμβητές και ο κολυμβήτριές μας προπονούνται στη θάλασσα και παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να έχουν επιτυχίες στα πρωταθλήματά τους. Είχαν φυσικά τη στήριξη του Ομίλου μας και των χορηγών. Τώρα ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος και οι δραστηριότητες των παιδιών μας θα γίνουν σε διάφορους αθλητικούς χώρους της Καλαμάτας».

Όσον αφορά στο τμήμα σκάκι του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», που έχει πολλές επιτυχίες, η έφορος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα, ανάφερε: «Πρώτο μας μέλημα είναι η Ακαδημία. Τα παιδιά να μαθαίνουν σκάκι, στη συνέχεια να γίνουν αθλητές και σιγά σιγά να βγάλουμε πρωταθλητές. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε ξανά στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Θέλουμε πάντα κοντά τους χορηγούς μας». 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» Βασιλική Ποδοχωρίτη, Δημήτριος Καίσαρης, Χρήστος Ζάχαρης, Γιάννης Ρούσης, Σοφία Χαϊδεμένου.