Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Χημικά και ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Χημικά και ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν εκπαιδευτικούς που ζητούσαν να μπουν στο υπουργείο για να συναντηθούν με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλούσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ώστε να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Με βάση τα στοιχεία των Ομοσπονδιών εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Αντιδράσεις φέρνουν οι μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία της Καλαμάτας

Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία.

Πηγή: newsbomb.gr, esos.gr