Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στην Καλαμάτα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στην Καλαμάτα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δεκάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και κάτοικοι από τη γειτονιά όπου έχει αναρτηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (συμπολίτη που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρό πρόβλημα υγείας), συμμετείχαν χθες το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, έξω από την Alpha Bank.

Στη συγκέντρωση παρευρέθη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος. Επίσης, το «παρών» έδωσε αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας.

Εκ μέρους της επιτροπής ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό και την απαίτηση να σταματήσει ο πλειστηριασμός που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 20/9/2024, απηύθυνε κάλεσμα «σε όσους κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν, να έλθουν έγκαιρα σε επικοινωνία με τα σωματεία, για να τους σταματήσουμε. Παράλληλα, να λειτουργήσει και η αλληλεγγύη της γειτονιάς, που πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, για την έγκαιρη ενημέρωση. Η εμπειρία από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις πανελλαδικά, αλλά και στο νομό μας, είναι θετική. Εκατοντάδες πλειστηριασμοί και εξώσεις έχουν ακυρωθεί. Αυτή η εμπειρία αποδεικνύει πως η λαϊκή πάλη είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να σωθούν τα σπίτια του λαού».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζομένους και συνταξιούχους «να μην εμπιστεύονται τους διάφορους δικομανείς αγύρτες, που είναι συνδεδεμένοι με δικηγορικά κ.λπ. ύποπτα γραφεία (πατώντας πάνω στον πόνο και την αγωνία), πουλάνε ψεύτικες προσδοκίες με το αζημίωτο και συμβάλλουν στο να χάνονται τα σπίτια χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση».

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διευθυντή της τράπεζας, και απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
•Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας: Παναγιώτης Κουφαλάκος, 6972006221

•Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας: Παναγιώτης Καράμπελας, 6977673306

•Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας: Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, 6989748890

•Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ν. Μεσσηνίας: Άρης Κομπότης, 6974669526.