Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για το Πύργος- Τσακώνα

Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας  με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για το Πύργος- Τσακώνα

Συνεχίζει η Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα να πιέζει προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης αυτού του κρίσιμου έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Προχθές είχε σειρά η συνάντηση με τη δήμαρχο Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στο Δημαρχείο Οιχαλίας, όπου έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων Τάσος Καρνάρος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Οι δε εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν τις σοβαρές ανησυχίες τους σχετικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτή έχει τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην οδική ασφάλεια.

Από την πλευρά της, η κα Γεωργακοπούλου δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες των εμπορικών συλλόγων για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα. Τόνισε, δε, την ανάγκη για άμεση δράση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την παρατεταμένη καθυστέρηση. Κοινός τόπος, άλλωστε, είναι πως η κατασκευή του οδικού άξονα είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά πρωτίστως για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. 

Αξίζει, παράλληλα, να αναφερθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει δύο φορές στο παρελθόν εκδώσει σχετικά ψηφίσματα και ειδικότερα το Νοέμβριο του 2019 και το Νοέμβριο του 2021.

Να σημειωθεί πως τη Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα απαρτίζουν οι: Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης και Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.