Συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδος η Εράνη, 4-2 τη Σπάρτη

Συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδος η Εράνη, 4-2 τη Σπάρτη

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σαιζόν για την Εράνη.

Οι Φιλιατρινοί υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην έδρα τους τον Πανλακωνικό Σπάρτης, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος και επικράτησαν με 4-2.

Το μεσσηνιακό συγκρότημα βρέθηκε να προηγείται πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο με 2-0, με γκολ του Καπλάνη. Παρ΄ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ζαχαριά, η Εράνη μετουσίωσε την υπεροχή της σε δύο ακόμη τέρματα στο β’ ημίχρονο (σκόρερ οι Κόλλιας και Μιχόπουλος) κι από εκεί και πέρα το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ Σπάρτης ήταν να μειώσει σε 4-2. Με τη νίκη αυτή οι Τριφύλιοι πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και την προσεχή Κυριακή 8/9 θα υποδεχθούν την Θύελλα Καμαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες συμμετέχουν στο θεσμό ως Κυπελλούχοι Μεσσηνίας και Κυκλάδων αντίστοιχα (η ομάδα της Σαντορίνης είχε κληρωθεί μπάι στην 1η φάση).


Οι υπεύθυνοι της Εράνης επιχειρώντας μια «ακτινογραφία» του σημερινού παιχνιδιού σημειώνουν τα παρακάτω:
«Συνδυάζοντας το ελκυστικό ποδόσφαιρο με την ουσία, η ομάδα μας έφτασε στη νίκη – πρόκριση στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 4-2 του ΠΑΣ Σπάρτης και σφραγίζοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους παίκτες του Βαγγέλη Στουρνάρα που προηγήθηκαν στο πρώτο κιόλας λεπτό δια ποδός Σαραντόπουλου και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί πήραν αέρα δύο τερμάτων με κεφαλιά του Καπλάνη.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον Ζαχαριά να μειώνει μόλις στο 9’ σε 2-1 και το ματς να αποκτά νέο ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια η Εράνη επέβαλλε τον ρυθμό της και αφότου απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, βρήκε δυο ακόμα γκολ που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη πρόκριση της.
Στο 75’ ο Κόλλιας τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και με πανέξυπνη κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1, ενώ στο 81’ ο Μιχόπουλος συστήθηκε ως σκορερ στο κοινό της Εράνης ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά.
Σε αυτά οι Λάκωνες μείωσαν σε 4-2 με τον Μαλτέζο που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ως επισφράγισμα της εξαιρετικής θερινής προετοιμασίας για την ομάδα μας, που άφησε παράλληλα υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια…
Επόμενος αντίπαλος στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, η Θύελλα Καμαρίου από την Σαντορίνη, που την προσεχή Κυριακή θα φιλοξενηθεί στα Φιλιατρά».