Συνεχίζεται η ενημέρωση και η συγκέντρωση υπογραφών κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη

Συνεχίζεται η ενημέρωση και η  συγκέντρωση υπογραφών κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη

Χιλιάδες είναι οι υπογραφές που ήδη έχουν συγκεντρωθεί κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα βουνά της Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, ενώ το κίνημα των πολιτών οργανώνεται, πραγματοποιώντας συνεχώς δράσεις ενημέρωσης.

Το Σάββατο, από το “Save Mani’s Mountains”, διοργανώθηκε συνάντηση στο βουνό, όπου όσοι παρευρέθησαν είδαν το σημείο στο «Γαϊδοροβούνι», απέναντι από το Νομιτσί, όπου  η εταιρεία «Volton» θέλει να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες. Ταυτόχρονα, είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και τις απορίες τους.

Γνώρισαν το μέρος που υπερασπίζονται
«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, γιατί είναι σημαντικό να βρεθούμε κοντά και να γνωρίσουμε το μέρος που υπερασπιζόμαστε, να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και να μείνουμε ενωμένοι προς ένα κοινό στόχο! Την ελευθερία και την προστασία του τόπου μας! Αντιμετωπίσαμε τα βουνά όπου η “Volton” σκοπεύει να εγκαταστήσει 37 ανεμογεννήτριες, βλέποντας από κοντά για άλλη μια φορά το φυσικό τοπίο που κινδυνεύει να αλλοιωθεί. Αυτό το θέαμα μας υπενθύμισε γιατί συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και ότι δεν είμαστε μόνοι απέναντι στα βιομηχανικά συμφέροντα», επισημάνθηκε από τους ανθρώπους του κινήματος.

Ο δε διοικητής της εθελοντικής οργάνωσης «Γαία», Κώστας Ξυδέας, τόνισε: «Η Μάνη έχει επιλέξει ένα ήπιο μοντέλο ανάπτυξης, έχει σκοπό να αναπτύξει και τα χωριά της ημιορεινής ζώνης, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία ήδη συμμετέχει ο Δήμος, και δε σκοπεύει να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ρεύματος. Σε μια βιομηχανική ζώνη γίνονται μόνο βιομηχανικές επενδύσεις».

Επίσης την Κυριακή, κατά την εορτή της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Μοναστήρι της «Παναγιάς Γιάτρισσας», είχαν τοποθετηθεί σταντ, όπου πάρα πολλοί προσκυνητές υπέγραψαν υπέρ της μη εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, οι οποίες αν εγκατασταθούν, θα είναι ορατές και από το μοναστήρι.

Της Βίκυς Βετουλάκη