Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις και οι συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις  και οι συλλήψεις στη Μεσσηνία

Κατασχέσεις ναρκωτικών και παράνομων προϊόντων εμπορίου

Νέα αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία τις περιηγούμενες μέρες.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας και συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 1.085 άτομα, εκ των οποίων 877 ήταν ημεδαποί και 208 αλλοδαποί, καθώς και σε 752 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 80 άτομα, από τα οποία 55 ήταν Έλληνες και 25 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 51 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν και 246 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Στη Σπερχογεία ένας 49χρονος καθώς κατείχε 77 γραμμάρια χασίς και 3,5 ναρκωτικά δισκία. Στην Κάτω Βέργα συνελήφθη ένας 19χρονος με μια συσκευασία με 2,5 γραμμάρια χασίς, μια δεύτερη με 0,7 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι. Τέλος, στην Καλαμάτα συνελήφθησαν ένας 52χρονος και ένας 45χρονος, διότι από κοινού κατείχαν ένα γραμμάριο χασίς και 10 ναρκωτικά δισκία.

-Ένας 17χρονος Ρομά στη Θουρία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, αστυνομικοί εντόπισαν τον 17χρονο να οδηγεί όχημα χωρίς δίπλωμα, ενώ σε έλεγχο στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα φυσίγγι και ένα μεταλλικός λοστός με μήκος 70 εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν. Μαζί συνελήφθη και η 32χρονη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας του.

-Ένας 24χρονος και ένας 16χρονος στην Κυπαρισσία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς πωλούσαν υαλοκαθαριστήρες, ενώ σε έρευνα στο όχημά τους βρέθηκαν 70 υαλοκαθαριστήρες και 30 ηλιακοί προβολείς

-Δύο άτομα για στέρηση δελτίου ταυτότητας και συγκεκριμένα στην Αίπεια συνελήφθη ένας 16χρονος Ρομά (και ο 41χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας του), ενώ στην Καλαμάτα μια 16χρονη Ρομά

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη