Συντονισμός προσπαθειών για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Τσακώνα

Συντονισμός προσπαθειών για  την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Τσακώνα

Συνάντηση για τη διεκδίκηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου την περασμένη Παρασκευή, στην οποία και συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, καθώς και εκπρόσωποι της σύμπραξης Εμπορικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας.

Επίσης, έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, Κρεστένων Τάσος Καρνάρος, Ζαχάρως Μαρίνα Αντωνοπούλου και Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ο συντονισμός των προσπαθειών για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα, ενός έργου καίριας σημασίας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, οι οποίες και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη. Τοποθετηθείς ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, δήλωσε ότι η Δημοτική του Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επίσπευση του έργου, τονίζοντας τη σημασία του για την τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, άλλωστε, δεν αποτελεί πλέον απλώς αναπτυξιακό έργο, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σημειώνεται πως στη Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα συμμετέχουν ενεργά οι: Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης και Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.