Τα μεσάνυχτα «χτυπούσαν» καταστήματα δύο ανήλικοι στην Καλαμάτα

Τα μεσάνυχτα «χτυπούσαν» καταστήματα δύο ανήλικοι στην Καλαμάτα

Σε κλοπές επιδίδονταν δύο 16χρονοι στην Καλαμάτα και ξημερώματα χθες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από κλοπή που έκαναν.

Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης διέρρηξαν γυάλινη πόρτα σε κατάστημα λευκών ειδών και αφαίρεσαν 25 ευρώ. 

Μετά τη σύλληψή τους, από την προανάκριση και βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι συνολικά είχαν διαπράξει δύο κλοπές και δύο απόπειρες.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης διέρρηξαν κεντρική είσοδο σε κατάστημα με είδη γάμου και βάπτισης, αλλά δεν αφαίρεσαν τίποτα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στις 2 Σεπτεμβρίου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα υποδημάτων, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που βρισκόταν εντός και τράπηκαν σε φυγή.

Επίσης την 1η Σεπτεμβρίου, πήγαν πάλι τα μεσάνυχτα σε ψησταριά στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 100 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και κλειδιά, το οποίο είχε αφήσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πάνω σε ένα τραπέζι.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ κατηγορούνται και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.