«Τειρεσίας» για τους κακούς ενοικιαστές

«Τειρεσίας» για τους κακούς ενοικιαστές

«Τειρεσία» για όσους αφήνουν απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως είπε, σε αυτόν θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία των ενοικιαστών και το προφίλ τους, αν έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή απλήρωτους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει σχέδιο μητρώου ενοικιαστών για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποφεύγει τους κακοπληρωτές.

Στην ουσία θα είναι ένας νέος «Τειρεσία» τον οποίο θα συμβουλεύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να ελέγξουν τους υποψήφιους ενοικιαστές και να αποφεύγουν τους κακοπληρωτές.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πατέλης είπε ότι τα κενά ακίνητα υπολογίζονται περίπου σε 700.000 και στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύεται το «ενοικιάζω- ανακαινίζω», ενώ εξετάζονται κίνητρα για να δοθούν κενά σπίτια προς ενοικίαση.

«Έχουμε 700.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα που είναι κενά σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Ξεκίνησε το “ενοικιάζω – ανακαινίζω” και θέλουμε να αυξηθούν τα κίνητρα. Έχουμε την κοινωνική αντιπαροχή, έχουμε το “Σπίτι 2”. Το ζήτημα είναι να υπάρξουν κίνητρα σε όσους έχουν κενά ακίνητα για να τα θέσουν προς ενοικίαση», σημείωσε ο κ. Πατέλης.