«ΘΑΡΡΟΣ» 25 Αυγούστου 1934: Φθινοπωρινή ομάδα – Οι όμορφες μπλούζες

«ΘΑΡΡΟΣ» 25 Αυγούστου 1934: Φθινοπωρινή ομάδα – Οι όμορφες μπλούζες

Η μόδα του ταγιέρ που καθιερώθη και γενικώς το κοστούμι ντε πιές έφερε πάλι στην ημερησίαν διάταξη την μπλούζα. Μάλιστα από την μπλούζα φαίνεται η κομψότης του συνόλου.

Ιδού ποιες είναι οι μπλούζες που συνηθίζονται αναλόγως της ώρας και της περιστάσεως:

Οι πρωινές είναι δροσερές και πρακτικές, πρέπει δε απαραιτήτως να γίνονται από ύφασμα που πλένεται. Το ύφασμα που ευνοεί ιδιαιτέρως η μόδα είναι το σαντιούν, με ανδρικόν πλαστρόν και μακρυά μανίκια. Για μια άλλη μπλούζα πιο ελαφρά χρησιμοποιείται το λινό ύφασμα ή το πλεκτό βαμβάκι.

Το προνόμιο της μπλούζας σπορ είναι ότι μπορεί να φορεθή με την φούστα ταγιέρ, χωρίς τη ζακέττα, τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου.

Αι απογευματινές μπλούζες είναι τριών διαφόρων τύπων: Έχομε πρώτα την μπλούζα – ζιλέ, έπειτα την μπλούζα λενζερί και τη μεταξωτή που συνοδεύει ένα κομψό απογευματινό ανσάμπλ.

Η πρώτη είναι χωρίς μανίκια και μοιάζει με το γελέκο του ανδρικού φράκου, γίνεται με βαμβακερό ή μεταξωτό πινέ, κατά προτίμηση σε άσπρο χρώμα.

Η μπλούζα από λεπτό λενζερί στολίζεται με δαντελίτσες βαλανσέν, με πιετάκια, με ζαμπό πλισέ ή λοζά. Η μεταξωτή μπλούζα που είναι λιγώτερο καλοκαιρινή, θα σημειώση την πρώτη της εμφάνιση στας αρχάς Σεπτεμβρίου.


ΕΠΑΝΩΦΟΡΙΑ ΝΤΕΜΙ – ΣΑΙΖΟΝ
«ΘΑΡΡΟΣ» 31 Αυγούστου 1934
Τα επανωφόρια που θα φορεθούν από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν όλα ανοικτού χρώματος. Τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήση η μόδα είναι τα εξής:

Tζέρσεϋ μεταξωτό ή μάλλινο, κρεπ ντε σιν ή μαρακέν, ελαφρά μονόχρωμα λαινάζ. Επειδή δε δεν επλησίασε ακόμη η στιγμή που θα φορεθούν οι γούνες, θα περιωρισθούμε σε άλλες απλούστατες γαρνιτούρες. Η πιο ευνοουμένη από την παρισινή μόδα γαρνιτούρα είναι τα γαζιά και τα μεγάλα ή μικρά κουμπιά. Ως φόδρα του επανωφοριού ντεμ – σαιζόν θα χρησιμοποιηθή ένα πυκνό κρεπ ντε σιν, μονόχρωμο ή και εμπριμέ με πολύ μικρά σχέδια. Οι χρωματισμοί είναι διάφοροι και, όπως είπαμε, πολύ ανοικτοί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Επικρατούν όμως μεταξύ όλων των άλλων χρωματισμών τα γκρι και τα μπεζ, καθώς και τα λευκά στην απόχρωση της ταμπλίας.

Επανερχόμεθα εις τα πλατειά επανωφόρια  που τυλίγονται στο σώμα και σκεπάζουν ολόκληρο το φόρεμα. Έτσι οι κυρίες θα μπορέσουν να διατηρήσουν κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνας τα φορέματα εμπριμέ και τις μουσελίνες του καλοκαιριού.

Αργότερα θα εμφανιστούν τα ντεμ σαιζόν, με βαρύτερα επανωφόρια, που θα γαρνιρισθούν με αστρακάν στο χρώμα του υφάσματος.