Ξανά ατύχημα στο Πολυλίμνιο, με την εγκατάλειψη να κυριαρχεί

Ξανά ατύχημα στο Πολυλίμνιο,  με την εγκατάλειψη να κυριαρχεί

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά συνέβη ατύχημα στο Πολυλίμνιο το περασμένο Σάββατο, όταν αποκολλήθηκε μέρος βράχου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει μια Γερμανίδα, μέλος παρέας που επισκεπτόταν το χώρο.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και έσπευσαν πυροσβέστες, καθώς και ασθενοφόρα, αφού οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο τραυματίες.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν τη Γερμανίδα, που με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί διακομίστηκε και ένας άνδρας, που επίσης είχε τραυματιστεί.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα με παρέμβασή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαραυγής και Καζάρμας ζήτησε από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους με λήψη μέτρων, αφού έκαναν λόγο για εικόνες εγκατάλειψης στις ξύλινες γέφυρες και σε άλλα σημεία.

Μετά, δε, το θάνατο της 24χρονης Παρασκευής στο συγκεκριμένο σημείο ξεκίνησαν συζητήσεις και έρευνες για το τι μπορεί να γίνει προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι, με την τότε Περιφερειακή Αρχή να φέρνει τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα με την ομάδα του για να αποτυπώσουν όλη την περιοχή και τους κινδύνους, αλλά, δυστυχώς, δεν έγινε καμία άλλη κίνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια θέλουν να προβάλλουν το σημείο ως τουριστικό προορισμό, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι άκρως επικίνδυνο, ειδικά για επισκέπτες που θεωρούν ότι πάνε στην παραλία.

Άλλωστε, πολλές φορές έχουμε δει κόσμο με σαγιονάρες να διασχίζει το σημείο, ενώ υπάρχουν και αυτοί που το επισκέπτονται αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες.

Το τι και αν μπορεί να γίνει κάτι θα το αποφασίσουν οι ειδικοί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να μετρήσουμε κι άλλες απώλειες, όπως και τραυματισμούς.

Το να κλείσει, όπως αναφέρουν κάποιοι, είναι κάτι ανέφικτο, αφού μιλάμε για μια τεράστια έκταση μέσα στη φύση, ενώ το να τοποθετηθούν ταμπέλες είναι κάτι που δεν αρκεί, αφού ήδη υπάρχουν…

Ας σκεφτούν, λοιπόν, κάτι οι της παρούσας Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με τους άλλους συναρμοδίους.
Π.Μπ.