Υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια στην Καλαμάτα Χότζα και Καστόρας

Υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια στην Καλαμάτα Χότζα και Καστόρας

Τους πρώτους δύο ντόπιους ποδοσφαιριστές απέκτησε η ομάδα της Καλαμάτας, με την απόφαση της διοίκησης να κάνει επαγγελματίες τους Χότζα και Καστόρα. Οι δύο ποδοσφαιριστές άφησαν φέτος την Κ19 της Μαύρης Θύελλας και επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν από την αρχή της σαιζόν, ακολουθώντας και την αποστολή που ταξίδεψε στην Πιερία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας (την προσεχή Κυριακή 4.30 μ.μ. στο Ρέθυμνο κόντρα στην Επισκοπή για το Κύπελλο Ελλάδος) ήρθε αυτή η κίνηση των «μελανολεύκων» που μπορεί να θεωρηθεί μια καλή αρχή στην έμπρακτη εμπιστοσύνη και αξιοποίηση γηγενών ποδοσφαιριστών- παράγοντας απαραίτητος προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός και ουσιαστικός ο δεσμός ανάμεσα στην ομάδα, τους φιλάθλους της και την τοπική κοινωνία.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου το μεσσηνιακό συγκρότημα αναφέρει:
«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι οι ποδοσφαιριστές Χότζα Άρλιντ και Αριστείδης Καστόρας υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με την ομάδα μας. Ο Χότζα ανδρώθηκε στις ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας, ενώ ο Καστόρας ξεκίνησε στην Ακαδημία Πατίστα και στην συνέχεια ήρθε στην Κ19 της ομάδας μας.

Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και να βοηθήσουν την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».

Χωρίς τον Ιωνικό τελικά το πρωτάθλημα
Παρά τη δήλωση συμμετοχής και την εξασφάλιση της σχετικής αδειοδότησης, ο Ιωνικός με επιστολή τους προς τη διοργανώτρια γνωστοποίησαν κι επισήμως την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Ιωνικός δε θα αγωνιστεί ούτε στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ μέχρι χθες δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα (Α’ Πειραιά). Η οριστική αποχώρηση της οικογένειας Τσιριγώτη και η απουσία άλλων οικονομικών παραγόντων για να αναλάβουν τα ηνία έχουν οδηγήσει την ιστορική ομάδα σε αδιέξοδο.

Όπως και να ‘χει η αποχώρηση του Ιωνικού οδηγεί σε ισοσκελισμό των δύο ομίλων με 10 ομάδες, με το Νότιο να περιλαμβάνει, εκτός από την Καλαμάτα και τις: Κηφισιά, Χανιά, ΑΕΚ Β’, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή, Αιγάλεω, Παναργειακός, Πανιώνιος και το «νεοφώτιστο» Αστέρα Τρίπολης Β’.