1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Διδακτική επίσκεψη στην Πύλο

1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Διδακτική επίσκεψη στην Πύλο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στην ιστορική πόλη της Πύλου, στο πλαίσιο των εορτασμών των Ναυαρινείων.

Η επίσκεψη προσέφερε στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής και να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ιστορικά μνημεία και εκθέματα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο Νιόκαστρο, ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα της Μεσσηνίας, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα εντυπωσιακά τείχη και να ενημερωθούν για την ιστορία του. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό του Σωτήρος, ένα χώρο με μεγάλη θρησκευτική και ιστορική σημασία για την περιοχή.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαιοτήτων και στο Μουσείο Ναυαγίων, όπου οι μαθητές μπόρεσαν να δουν από κοντά πολύτιμα εκθέματα από την αρχαία ελληνική και ναυτική ιστορία. Η εκδρομή συνεχίστηκε με ξενάγηση στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα, υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Μαρκοπούλου, η οποία μίλησε για τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου αθλητή και πατριώτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρακολούθηση της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της ναυμαχίας για την πορεία της ελληνικής επανάστασης και την εξέλιξη του εθνικού αγώνα για την ανεξαρτησία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στην Έκθεση της Συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Rene Paux, που περιλαμβάνει σπάνια αντικείμενα και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ξένων φιλελλήνων στον αγώνα των Ελλήνων.