Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 11χρονο στο Πάρκο του ΟΣΕ

Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 11χρονο στο Πάρκο του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν 16χρονος και 15χρονος – Χειροπέδες και σε γονείς

Με κλοπές ποδηλάτου και μοτοποδηλάτου φαίνεται πως ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες τη δράση τους τρεις ανήλικοι και το βράδυ της Δευτέρας στο Πάρκο του ΟΣΕ συνέχισαν κλέβοντας, απειλώντας και χτυπώντας (ευτυχώς πολύ ελαφρά) έναν 11χρονο!

Τα νέα περιστατικά όλο και «ενδυναμώνουν» το φαινόμενο της ανήλικης παραβατικότητας και όποιος πίστευε ότι η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία θα έμεναν μακριά από τέτοια κρούσματα, είναι «μακριά νυχτωμένος».

Αντίθετα και στην περιοχή μας όλα τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, κι αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από το αστυνομικό δελτίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία συνελήφθησαν πάνω από 20 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, ακόμα και για ναρκωτικά και διακεκριμένες κλοπές.

Σε όλες τις περιπτώσεις πλέον συλλαμβάνονται και οι γονείς των ανήλικων παραβατών.

Επίθεση σε 11χρονο
Το νέο περιστατικό συνέβη περίπου στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας στο Πάρκο του ΟΣΕ. Τρία ανήλικα αγόρια, ένας 16χρονος, ένας 15χρονος κι άλλος ένας που έχει ταυτοποιηθεί, αλλά μέχρι χθες δεν είχε συλληφθεί, πλησίασαν έναν 11χρονο και ο 16χρονος του άρπαξε μια πορτοκαλάδα που κρατούσε. Το πρώτο αυτό περιστατικό έληξε εκεί, όμως λίγη ώρα αργότερα οι τρεις ανήλικοι επανήλθαν, πλησίασαν και πάλι τον 11χρονο και του επιτέθηκαν βρίζοντάς τον. Παράλληλα, ο 16χρονος τον κλώτσησε στο πόδι και του κατέφερε μια γροθιά στην κοιλιά.

Περίπου τα μεσάνυχτα ο 11χρονος, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πέρασαν το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των τριών ανήλικων δραστών αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν τις αναζητήσεις.

Συλλήψεις
Ελάχιστη ώρα μετά την καταγγελία αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην Καλαμάτα τον 16χρονο δράστη, τον οποίο και συνέλαβαν. Μάλιστα, ήταν γνώριμος στους αστυνομικούς, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα τον είχαν συλλάβει για την κλοπή ενός ποδηλάτου.

Για την παραμέληση της εποπτείας ξεκίνησε και από τους αστυνομικούς και η αναζήτηση της 43χρονης μητέρας του, η οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το πρωί.

Χθες το πρωί εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 15χρονος που συμμετείχε στην επίθεση κατά του 11χρονου, ενώ συνελήφθη και ο 45χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία και του τρίτου ανηλίκου που συμμετείχε στην επίθεση και ο οποίος φέρεται να είχε συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για την κλοπή ενός μοτοποδηλάτου.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. 

Οι δύο ανήλικοι δράστες που είχαν συλληφθεί μέχρι χθες, μαζί με τους γονείς τους, αργά το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας για να δώσουν εξηγήσεις και έπειτα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη