Χωρίς τη Δημοτική Φιλαρμονική η γιορτή του πολιούχου των Γαργαλιάνων

Χωρίς τη Δημοτική Φιλαρμονική η γιορτή του πολιούχου των Γαργαλιάνων

Ούτε και φέτος πανηγύρι

Χωρίς τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες η γιορτή του πολιούχου της πόλης των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ενώ επίσης για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δε διεξήχθη πανηγύρι.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ χθες το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε λιτανεία συνοδεία μαθητριών και μαθητών, καθώς και πιστών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλιατρών, Σεραφείμ Γκόνος, μίλησε για τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και μετέφερε στο ποίμνιο τις πατρικές ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ.

Στις θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, τον πρόεδρο της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, περιφερειακό σύμβουλο Τάσο Σαρδέλη, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, Αριστομένη Καραχάλιο, με μέλη του Συμβουλίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων, την επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδω Παναγιωτοπούλου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους Δ.Κ., καθώς και αξιωματικούς των Σ.Α.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά απουσίαζε από τις θρησκευτικές τελετές ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, απουσία την οποία σχολίαζαν κάτοικοι.

Έπειτα από την Απόλυση, θέμα στις συζητήσεις κατοίκων ήταν το γεγονός πως δε συμμετείχε στον εορτασμό η Δημοτική Φιλαρμονική ύστερα από πολλά χρόνια, επειδή η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν έχει διορίσει αρχιμουσικό. Όπως και το γεγονός ότι φέτος δε διεξήχθη πανηγύρι στην πόλη, θυμίζοντας πως το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων είχε αποφασίσει και εισηγηθεί – προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει δωρεάν παραχώρηση θέσεων στους ενδιαφερόμενους για να προσελκύσουν εμπόρους, μιας και από τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί φθίνουσα πορεία του. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή με τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης απέρριψε την εισήγηση – πρόταση του Συμβουλίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων καθορίζοντας τιμή 25 ευρώ ανά τρέχον μέτρο, για όλο το χώρο της εμποροπανήγυρης, με ελάχιστη παραχώρηση χώρου τα τρία μέτρα, με συνέπεια το μηδενικό ενδιαφέρον εμπόρων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου