Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αυτοψία ΕΛΓΑ σε ελαιοπερίβολα για εκτίμηση ζημιάς από την ανομβρία

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αυτοψία ΕΛΓΑ σε ελαιοπερίβολα για εκτίμηση ζημιάς από την ανομβρία

Συνάντηση φορέων για το πρόβλημα της ανομβρίας που έχει πλήξει την ελαιοκαλλιέργεια πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα.

Στη συνάντηση, πλην του κ. Καρβέλα, παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Τρίπολης του ΕΛΓΑ Γιάννης Ασούρας, η προϊσταμένη της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου, ο προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Πύλου Νικόλαος Τσίτσος, οι αντιδήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Λίγγρης και Αναστάσιος Χρονόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Σιψάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η παρατεταμένη ανομβρία στην ελαιοκαλλιέργεια της ευρύτερης περιοχής και το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο μέλλον. Επισημάνθηκε, μάλιστα, πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα από την ανομβρία των τελευταίων μηνών και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής.

Μετά το πέρας της συνάντησης στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος ακολούθησε  αυτοψία σε ελαιοπερίβολα της περιοχής από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενο από τους αντιδημάρχους κ.κ. Λίγγρη και Χρονόπουλο, για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και να εξασφαλιστεί αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, επισήμανε σε δήλωσή του: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με στοχευμένες κινήσεις και με συνεργασία όλων των φορέων θα μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς, που για άλλη μια φορά πλήττονται βαρύτατα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες».