Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Όλες οι τάξεις τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Όλες οι τάξεις τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με χαρά και περηφάνια γιόρτασαν και φέτος στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με πληθώρα δράσεων, την εθνική επέτειο για την 28η Οκτωβρίου 1940,  από τον παιδικό σταθμό μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου.

«Τα μικρότερα παιδιά», σημειώνεται σχετικά, «γνώρισαν την έννοια της ειρήνης, της φιλίας και του θάρρους, καθώς και το σημαντικό “Όχι” που είπαν οι Έλληνες για να προστατέψουν τη χώρα τους. Παρέλασαν περήφανα στην αυλή, κρατώντας τις σημαίες που φτιάξαμε μαζί, τιμώντας έτσι, και φέτος, τη μεγάλη γιορτή .

Η ημέρα για τα παιδιά του Δημοτικού ξεκίνησε με έπαρση σημαίας και ακολούθησε η σχολική γιορτή από την Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού και τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού μας.

Παράλληλα η Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού δημιούργησαν ένα διαδραστικό, καινοτόμο μουσείο σε πέντε αίθουσες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πρώτη αίθουσα τα παιδιά μπορούσαν να πάρουν συνέντευξη από ένα στρατιώτη του 1940. Πώς; Μέσα από το Chat GPT!

Στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά η εκδήλωση περιλάμβανε σημαντικές βραβεύσεις και απονομές διακρίσεων, τιμώντας τα παιδιά που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και αναδεικνύοντας το πνεύμα αριστείας που χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Απονεμήθηκαν:

•Τα αριστεία και τα βραβεία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στις μαθήτριες και στους μαθητές που αρίστευσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

•Τα βραβεία αδιάλειπτης φοίτησης για το σχολικό έτος 2023-2024, ως αναγνώριση της συνέπειας και του ήθους που επέδειξαν τα παιδιά.

•Οι υποτροφίες αριστείας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στις γραπτές εξετάσεις υποτροφιών 2024 και στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2023-2024.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο εορτασμό της εθνικής επετείου, αφιερωμένο φέτος στις ηρωικές γυναίκες του 1940, τις γυναίκες της Πίνδου και της Αντίστασης, που με τη γενναιότητά τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντίσταση κατά του εχθρού».