Ενημερωτική δράση για ψυχική υγεία στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Ενημερωτική δράση για ψυχική υγεία στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, με θέμα την ψυχική υγεία, τα συναισθήματα και τη διαχείρισή τους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν την Τρίτη 15 και την Παρασκευή 18 του μήνα στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, με τη συμμετοχή της ψυχολόγου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Άννας Ρούσσου.

Η κα Ρούσσου ενημέρωσε τους μαθητές για τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή ζωή, δίνοντας έμφαση στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, όπως το άγχος, η θλίψη και ο θυμός. Μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ ενημερώθηκαν για στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης των μαθητών, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν με υγιή τρόπο τις προκλήσεις της εφηβείας.

Με την καθοδήγηση της κας Ρούσσου, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να συζητούν τα συναισθήματά τους και να ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται.