Η Γιορτή του Νότου για τα αδέσποτα μας περιμένει…

Η Γιορτή του Νότου για τα αδέσποτα μας περιμένει…

Με πολλή φροντίδα και μεράκι για τα αδέσποτα και τον κόσμο, οι εθελοντές της Γιορτής του Νότου και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας έχουν στήσει από χθες μια όμορφη γωνιά στον πεζόδρομο της Μπενάκη, κάτω από την Υπαπαντή.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με αφορμή ένα προσεγμένο και ενδιαφέρον παζάρι, ντόπιοι και επισκέπτες έχουν ένα ξεχωριστό προορισμό, που απώτερο στόχο έχει να κάνει τα χαμόγελα να ανθίσουν μέσα από το «μαζί» και την αγάπη να ξεχειλίσει.

Ή, όπως πολύ ωραία το περιγράφουν οι διοργανωτές, το 3ήμερο είναι αφιερωμένο «σε όλους εμάς που έχουμε ανάγκη για προσφορά, αγάπη, συνύπαρξη, συνέργεια, ομορφιά, αλληλεγγύη, πράξη, καθαρότητα, αισιοδοξία, αλληλεπίδραση και ανταλλαγή ενέργειας. Ανάγκη για ζωή με λίγα λόγια!».


Με πολύχρωμο σκηνικό, μουσική, χορό και μικρές εκπλήξεις, με βίγκαν νοστιμιές και πολλές επιλογές για φθηνά μεταχειρισμένα ρούχα και βιβλία, διάφορα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ για όλους, καλαίσθητα κεραμικά κ.α., η Γιορτή του Νότου είναι πλέον μια από τις καθιερωμένες γιορτές της Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά και υποστηρίζεται από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην κορυφή της οδού Υπαπαντής και Μπενάκη και πολλούς ακόμη ιδιώτες χορηγούς και εθελοντές. Ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 27/10 από τις 11 το πρωί μέχρι τα 12.00 τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου (12 μεσημέρι με 6.00 το απόγευμα).

Το μήνυμα της Γιορτής του Νότου συμπυκνώνει το γκράφιτι, που δημιούργησε το Σάββατο ο «Σκιτσοφρενής» Κώστας Λούζης σε έναν από τους ανατολικούς τοίχους του πεζόδρομου της Μπενάκη, με το κορίτσι και το πουλί (αγαπημένα θέματα του Καλαματιανού δημιουργού) να ξαφνιάζουν ευχάριστα τους περαστικούς, υπενθυμίζοντας ότι «Σαν βοηθιόμαστε πολλά θα αλλάξουμε, πλάι μου στάσου και θα πετάξουμε»…
Χ.Ε.