«Η Καλαμάτα υπεραναπτύσσεται, δυσανάλογα…»

«Η Καλαμάτα υπεραναπτύσσεται, δυσανάλογα…»

Την άποψή της, αλλά και τα παράπονά της για την Καλαμάτα, έπειτα από 5 χρόνια που μετακόμισε από την Αθήνα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μας έστειλε μια αναγνώστρια του «Θ».

Όπως σημειώνει, πριν από 5 χρόνια επέλεξε να μετοικήσει «από την απάνθρωπη Αθήνα στην τότε ακόμα ανθρώπινη Καλαμάτα, στην τότε ακόμα όμορφη και ήσυχη περιοχή της Μαρίνας Καλαμάτας».

Και συνέχισε: «Η Καλαμάτα υπεραναπτύσσεται, δυσανάλογα με τις υποδομές της. Αυτό είναι το θέαμα που αντικρίζω πλέον καθημερινά. Στα κοντινά τετράγωνα του σπιτιού μου, 15 πολυκατοικίες βρίσκονται ταυτόχρονα υπό ανέγερση. Ο ουρανός πλέον κρύβεται από τις θεόρατες πολυκατοικίες, που θυμίζουν εργατικές κατοικίες.

Τα αυτοκίνητα σταθμεύουν όπου βρουν. Η κίνησή τους μπλοκάρει τους δρόμους της πόλης, ενώ η πιθανότητα εύρεσης μιας θέσης στάθμευσης, είναι πλέον πολύ μικρή.

Οι λίγοι ποδηλατόδρομοι είναι κακοσυντηρημένοι και επικίνδυνοι για χρήση. Η τοπική συγκοινωνία κολλημένη σε ουρές μπλοκαρισμένων αυτοκινήτων. Είναι απαραίτητο να μπει όριο στην ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση. Είναι απαραίτητο τα όρια της πόλης να επεκταθούν οριζοντίως, όχι καθέτως».
Β.Β.