«Η Μεσσηνία χρειάζεται περισσότερες ποιοτικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και υποδομές»

«Η Μεσσηνία χρειάζεται περισσότερες  ποιοτικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και υποδομές»

Ενημέρωση από Αχ. Κωνσταντακόπουλο και Ευγ. Δενδρινό στο Mandarin που ξεκίνησε δυναμικά

Απόλυτα ευχαριστημένος από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του  Mandarin Oriental, Costa Navarino, στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε χθες ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, σε ενημερωτική χαλαρή συνάντηση που είχε με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στους χώρους της μονάδας, η οποία βρίσκεται πάνω σε λόφο, σε μια όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία, με τα γνωστά υπόσκαφα κτίσματα. Μια υπερσύγχρονη μονάδα, με υψηλής ποιότητας παροχές, που ήρθε να συμπληρώσει το τουριστικό πάζλ της Costa Navarino με μοναδικούς και φανατικούς επισκέπτες ανά τον κόσμο.

Συνοδευόμενος από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ευγένιο Δενδρινό και τη γενική διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εταιρικών Υποθέσεων της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Μαρίνα Παπατσώνη, και άλλα στελέχη της, παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις του Mandarin, ενώ μίλησαν για το όραμα μιας Μεσσηνίας που θα είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με οφέλη για κατοίκους και επιχειρήσεις.

Δυναμική χρονιά

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δούλεψαν και τα τέσσερα ξενοδοχεία μαζί, τα γήπεδα γκολφ και η κοινότητα με τις παραθεριστικές κατοικίες που έχουν αγορασθεί.

Στη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος τόνισε ότι το Mandarin είναι το τελευταίο από τα έργα που οραματίστηκε ο πατέρας του, καπετάν Βασίλης.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι στο αρχικό σχέδιο δεν είχε δώσει κατευθύνσεις για το πού θα κατασκευασθεί τι, πλην του συγκεκριμένου σημείου, όπου είχε ζητήσει να φτιαχτεί ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δενδρινός χαρακτήρισε ως θετική χρονιά για τον τουρισμό το 2024. «Το 2024 είναι όντως μια δυναμική χρονιά, για τον τουρισμό και για εμάς. Βεβαίως, η Πελοπόννησος έχει ακόμα πολύ μεγάλη δυναμική, καθότι είναι από τις περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί τόσο όσο άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος για τη Μεσσηνία είναι να αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας βιώσιμος, πρότυπος και ποιοτικός προορισμός, κι αυτό καταρχάς για τους ίδιους τους κατοίκους της. Γιατί ακριβώς αυτό που θέλουν οι κάτοικοι, είναι κι αυτό που επιζητούν οι επισκέπτες μας και όσοι αποφασίζουν να φτιάξουν στην περιοχή μας την παραθεριστική τους κατοικία. Έχουμε, βέβαια, αρκετό δρόμο ακόμα για να αγγίξουμε τις δυνατότητές μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος με τη γενική διευθύντρια, Μαρίνα Παπατσώνη

Επίσης, αναφέρθηκε στις αφίξεις του αεροδρομίου, λέγοντας πως φέτος ήρθαν περίπου 136.000 επιβάτες, καλύπτοντας μέρος της περσινής μείωσης, αλλά ακόμα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξής του, συγκρινόμενο με παρόμοιες περιοχές όπως η Κεφαλονιά ή το Άκτιο.

Περισσότερες επενδύσεις

Γι’ αυτό, εξήγησε ο κ. Δενδρινός, χρειάζονται περισσότερες ποιοτικές επενδύσεις στη Μεσσηνία, σε ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά και σε άλλες εγκαταστάσεις (δρόμοι, μαρίνες κ.λπ.), που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και θα επιτρέψουν τη συνδεσιμότητα και τη λειτουργία του προορισμού. «Άρα, η ανάπτυξη των υποδομών είναι κρίσιμη για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων της», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος, αλλά και στη συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ στις επενδύσεις για τη μαρίνα της Πύλου και το αεροδρόμιο.

«Από πλευράς μας, έχουμε επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και προσπάθεια στο να προσελκύσουμε εταιρείες που είναι πρωτοπόροι στους τομείς τους, όπως είναι η D Marin  για τη μαρίνα της Πύλου, κρατώντας εμείς ένα μειοψηφικό ποσοστό. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Fraport Γερμανίας».

Επιπλέον, ο κ. Δενδρινός μίλησε για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, εστιάζοντας στη συνεισφορά του γκολφ, υπογραμμίζοντας ότι οι γκόλφερς θέλουν να επισκέπτονται την περιοχή τις περιόδους που υπάρχει χαμηλή επισκεψιμότητα, κι αυτό διευρύνει την τουριστική περίοδο. Επίσης, όσοι αγοράζουν παραθεριστικές κατοικίες και οι φίλοι τους επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα μέσα στο χρόνο την περιοχή.

Τέλος, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες όλων έχουν τοποθετήσει τη Μεσσηνία στο επίκεντρο της δημοσιότητας. «Βασική παράμετρος είναι η συνεργασία όλων για ένα συμβιωτικό μοντέλο ανάπτυξης, όπου όλοι συνεισφέρουμε, ο καθένας από την πλευρά του, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, πάντα με πολύ μεγάλο σεβασμό για την τοπική κοινωνία και τις τοπικές επιχειρήσεις», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.

Της Βίκυς Βετουλάκη