Η παρέλαση για το «ΟΧΙ» του ’40 στην Κυπαρισσία

Η παρέλαση για το «ΟΧΙ» του ’40 στην Κυπαρισσία

Με την παρέλαση μαθητών και αθλητικών – πολιτιστικών συλλόγων κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 84η εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κυπαρισσία. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία και τα μέλη των συλλόγων στην παρέλαση, η οποία φέτος «επέστρεψε» στην οδό 25ης Μαρτίου προκαλώντας ωστόσο προβληματισμό για την καταλληλότητα της οδού για την ανάπτυξη των τμημάτων της παρέλασης καθώς με τα έργα ανάπλασης του “Open Mall” μίκρυνε το πλάτος του δρόμου.

Νωρίτερα τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως και ακολούθως, εντός του ναού, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο διευθυντής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Σωτήριος Καρούμπαλης. Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρου του Καθεδρικού Ιερού Ναού, μπροστά από τις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου. Ακολούθησε Προσκλητήριο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 – 1941) και κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ένδοξους Ήρωές μας και η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

Στις 11:30 π.μ. στην οδό 25ης Μαρτίου, στην κεντρική αγορά, έγινε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, μπροστά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Οικονομάκου, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αξιωματικούς Σ.Α. και το λαό της ευρύτερης περιοχής. Έπειτα, στην κεντρική πλατεία της πόλεως παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).