Μελέτη… σε πήλινα πόδια – Μεγάλη καθυστέρηση για το Διοικητήριο

Μελέτη… σε πήλινα πόδια – Μεγάλη καθυστέρηση για το Διοικητήριο

Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στο Διοικητήριο, το Μάρτιο του 2023, ο τότε περιφερειάρχης είχε εκτιμήσει ότι σε δύο χρόνια αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί.

Αν κάποιος περάσει από το σημείο, όμως, θα δει ότι η πρόοδος των εργασιών είναι από μηδενική έως ελάχιστη. Έτσι, ρωτήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τι γίνεται, τελικά, με το Διοικητήριο.

Απαντώντας ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι δυστυχώς η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν εντάξει (στο σημείο εκείνο είπε ότι δε θέλει να αναφερθεί προσωπικά στον κ. Νίκα ή στις Υπηρεσίες). Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η στατική επάρκεια του κτηρίου είχε υπολογισθεί έχοντας στα θεμέλια τους συνδετήριους δοκούς, οι οποίοι, όπως έκανε γνωστό, είναι κομμένοι.

Στη συνέχεια εκπονήθηκε μελέτη, η οποία πήρε αρκετό χρόνο. Ήδη ο μελετητής έχει δώσει αντικείμενο εργασίας και στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν πολλά περισσότερα συνεργεία που θα δουλέψουν στην κατεύθυνση προώθησης των εργασιών, είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Σχετικά δε με το χρονοδιάγραμμα, απάντησε ότι από την ώρα που θα αρχίσει να τρέχει κανονικά το έργο, και εφόσον υπάρχει και χρηματοδοτική υποστήριξη, τότε θα μπορέσει να μιλήσει για χρονοδιάγραμμα, κι αφού αφαιρεθεί ο χρόνος που έχει χαθεί.
Π.Μπ.