Μέσα Οκτωβρίου ξεκινά και πάλι η ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Μέσα Οκτωβρίου ξεκινά και  πάλι η ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της πλατείας 23ης Μαρτίου έχει σηκώσει… τόνους δηλώσεων εναντίον της Δημοτικής Αρχής, τόσο για την καθυστέρηση παράδοσης του έργου (σ.σ. λόγω μη πληρωμής του αναδόχου από το ΕΣΠΑ) όσο και για το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τα έργα που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπως αυτό της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να χρηματοδοτήσει εκτάκτως το Δήμο με ένα σημαντικό ποσό, έτσι ώστε όσα έργα έχουν… κολλήσει να ξεκινήσουν πάλι τις εργασίες τους και να ολοκληρωθούν.

Μάλιστα, σχολίασε ότι σε πιθανή καθυστέρηση της έκτακτης χρηματοδότησης τα έργα θα πληρωθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Καλαμάτας και το οικονομικό… άνοιγμα θα κλείσει όταν αποσταλούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ” και σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου, τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι στα μέσα Οκτωβρίου, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από το δήμαρχο ώστε το έργο να αποκτήσει εκ νέου κανονική χρηματοδοτική ροή, αλλά και όπου υπάρξει ανάγκη για διορθωτικές παρεμβάσεις, αυτές να υλοποιηθούν.

Τελικά, ο δήμαρχος γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και το έργο θα ξεκινήσει εκ νέου εντός των προσεχών ημερών.

Α.Π.