Μεσσηνία: Είχε φτιάξει θάλαμο καλλιέργειας χασίς στο μπάνιο του

Μεσσηνία: Είχε φτιάξει θάλαμο καλλιέργειας  χασίς στο μπάνιο του

Εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης είχε δημιουργήσει ένας 40χρονος στο μπάνιο του σπιτιού του σε χωριό του πρώην Δήμου Χιλιοχωρίων στην Πυλία, ενώ στη συνέχεια τα καλλιεργούσε στο κτήμα του.

Σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εκτός από τον 40χρονο, στο ίδιο χωριό συνελήφθη κι ένας 39χρονος για κατοχή χασίς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 28 φυτά κάνναβης και πάνω από 700 γραμμάρια κάνναβης.

Συλλήψεις
Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας έγινε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο άτομα, ηλικίας 39 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Θάλαμος καλλιέργειας
Αρχικά, έγινε έρευνα στο σπίτι ενός 40χρονου, όπου βρέθηκαν δέκα ανισοβαρείς ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 671,2 γραμμαρίων. Στο μπάνιο του σπιτιού ο 40χρονος είχε διαμορφώσει έναν ειδικό θάλαμο καλλιέργειας φυτών ινδικής κάνναβης με τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, φωτισμού και εξαερισμού.

Μέσα στο θάλαμο αυτό καλλιεργούσε 4 φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου το καθένα. Επίσης στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας.

Ακολούθησε έλεγχος σε αγρόκτημα του 40χρονου, όπου βρέθηκε στο έδαφος να καλλιεργεί 24 φυτά κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα περίπου το καθένα.

Επιπλέον, στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στο ίδιο χωριό οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα στο σπίτι 39χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 38 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη