Μεσσηνία: Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων παρά τις δυσκολίες

Μεσσηνία: Συνεχίζονται οι καθαρισμοί  ρεμάτων παρά τις δυσκολίες

Για τις αντιπλημμυρικές εργασίες που εκτελούνται στη Μεσσηνία αυτό το διάστημα ενημέρωσε την Παρασκευή ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα για την Καλαμάτα, είπε ότι έχουν καθαριστεί στον Καραμπογιά 700 μέτρα και στους Αγίους Αναργύρους, βόρεια στο Πέταλο, πάνω από ένα χιλιόμετρο. Αυτή την περίοδο εργασίες γίνονται στο Πολιτέικο.

Μιλώντας για άλλα ρέματα της Μεσσηνίας, ανέφερε ότι στο Βασιλικό, στο κεντρικό ρέμα, έχει γίνει καθαρισμός σε μήκος ενός χιλιομέτρου. Επίσης, ότι οι καθαρισμοί ρεμάτων συνεχίζονται στο Τζάνε και στο Σπιτάλι, ενώ στη Στέρνα και την Αετοφωλιά έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ακόμα ότι, εκτός των μηχανημάτων της Περιφέρειας, εγκρίθηκε από την τελευταία Περιφερειακή Επιτροπή η συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 80.000 ευρώ, για ένα αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Αυτό θα βοηθήσει, όπως είπε, στον καθαρισμό ρεμάτων που είναι απομακρυσμένα από την Καλαμάτα, όπως στην Τριφυλία και την Πυλία.

Σε ερώτηση για τα ρέματα της Βέργας, για τα οποία πολλές φορές έχουμε γράψει, ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε ότι έχει καθαριστεί ένα κεντρικό, λίγο πριν από το γεφύρι, ενώ θα συνεχίσουν μαζί με την εργολάβο, αφού, όπως σχολίασε, «είναι ρέματα δύσκολα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας δεν μπορούν να πάνε». 
Π.Μπ.

Φώτο αρχείου