Νίκη και νέα αρχή ψάχνει σήμερα η Καλαμάτα κόντρα στην Παναχαϊκή

Νίκη και νέα αρχή ψάχνει σήμερα η Καλαμάτα κόντρα στην Παναχαϊκή

Στις 12 το μεσημέρι στο Στάδιο της Παραλίας θα συναντηθούν Καλαμάτα και Παναχαϊκή, για την 5η αγωνιστική της Super League 2. Ακριβώς στο μέσον του 1ου γύρου, η τοπική μας ομάδα θέλει να κάνει μια νέα αρχή, χτίζοντας ένα νικηφόρο σερί που εν δυνάμει θα την επαναφέρει στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου.

Η συγκυρία είναι θετική, με τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο, να έχει στη διάθεσή του όλο το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό. Με τη δύναμη της έδρας και την ώθηση από τους φιλάθλους οι «μελανόλευκοι» είναι αποφασισμένοι για την κατάκτηση του 3πόντου.

Η αναμέτρηση μόνο εύκολη δεν είναι φυσικά, καθώς μιλάμε για ένα παραδοσιακό πελοποννησιακό ντέρμπι με τους Αχαιούς να έχουν ήδη αποκλείσει την Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδος. Επιπλέον, η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει στη θέση του Τάτση, αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των φιλοξενουμένων (καθώς μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός είναι μαιτρ στις πρεμιέρες ως αντικαταστάτης προπονητής).

Η πρόκληση είναι λοιπόν μεγάλη για την Καλαμάτα και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε απόδοση, ελαχιστοποιώντας τα λάθη και επιδεικνύοντας μέσα στο γήπεδο πάθος και θέληση για τη νίκη, με ορθολογικές επιλογές. 

Πρόστιμο 1000 ευρώ για τον αγώνα με τον Παναργειακό
Με πρόστιμο κατάφερε να… ξεμπερδέψει με τη ΔΕΑΒ, η ομάδα της Καλαμάτας για κάποιες ρίψεις μπουκαλιών στον γήπεδο στον αγώνα με τον Παναργειακό, αποφεύγοντας τιμωρία έδρας. Παράλληλα οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ έχουν κάνει έκκληση στους φιλάθλους ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα που είναι σε βάρος της ομάδας, ενώ φτάνοντας ακόμη πιο πέρα, αποφάσισαν στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή «για την διασφάλιση της ασφάλειας των φιλάθλων, των αθλητών και του αγωνιστικού χώρου αλλά και την αποφυγή μελλοντικών κυρώσεων, κατά την είσοδο των φιλάθλων στο Στάδιο, δεν θα επιτραπούν μπουκάλια νερού/αναψυκτικών κλπ.».

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας αναφέρει για την υπόθεση για την οποία είχε παραπεμφθεί η τοπική μας ομάδα: «ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση (ρίψη αντικειμένων). ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ την χρηματική ποινή των 1000€ (αγώνας με ΠΑΕ Παναργειακός. 30.9.24)».

Νότιος Όμιλος
Σάββατο 19 Οκτωβρίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, Πανιώνιος – ΑΕΚ Β’ 2-1

«Ι. ΖΗΡΙΝΗΣ», Κηφισιά – Ηλιούπολη 5-0

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

«Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», Asteras B Aktor – Παναργειακός (15:00)

«ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», Αιγάλεω – Χανιά (15:00)

ΠΑΡΑΛΙΑΣ, Καλαμάτα – Παναχαϊκή (12:00 / ΣΚΑΪ)