Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης: Κορυφαία επίδοση στον κόσμο η Sadurska

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης: Κορυφαία επίδοση στον κόσμο η Sadurska

Για νέο ρεκόρ στα CWTB θα βουτήξει σήμερα ο Μολχάνοφ

Με πολλές συγκινήσεις και αδρεναλίνη στο …φουλ συνεχίζεται το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης της CMAS, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την τελετή των απονομών.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο αγώνισμα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF-Constant Weight Without Fins) των γυναικών. Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια αναδείχθηκε η Kateryna Sadurska από την Ουκρανία, η οποία πέτυχε εντυπωσιακή βουτιά στα 80 μ., σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Σήμερα θα ακολουθήσει ο αγώνας σταθερά βάρη με πέδιλα (CWTB) των ανδρών, με τον Αλεξέι Μολχάνοφ, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια, να είναι έτοιμος να επιχειρήσει την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, έχοντας δηλώσει προσπάθεια στα 125 μ.. Για πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μέτρα θα δοκιμάσει ο Μανώλης Γιάνκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφαία διοργάνωση που φιλοξενείται στην Καλαμάτα συμμετέχουν περίπου 145 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος», την έμπειρη ομάδα του Authentic Big Blue και του Νηρίτη, ενώ χορηγός είναι ο ΕΟΤ. Τέλος, την ιατρική υποστήριξη παρέχει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ μέγας χορηγός είναι η NRG, και υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών η EVAL. Επίσημος συνεργάτης είναι ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (ΟΦΣΕ).