Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνη: Με νέο σταθερό ωράριο ανοίγει πόρτες στο κοινό

Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνη: Με νέο σταθερό ωράριο  ανοίγει πόρτες στο κοινό

Χάρη στη συνεισφορά εθελοντών, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας είναι πλέον σε θέση να ανοίγει τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό σε σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, ο χώρος της Πινακοθήκης στο εξής θα παραμένει ανοιχτός κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως και τις 8.00 το βράδυ.

Η Πινακοθήκη

Υπενθυμίζεται ότι το υλικό της Πινακοθήκης είναι πλούσιο, καθώς η συλλογή της περιλαμβάνει 520 έργα ζωγραφικής, σχέδια, πολλά χαρακτικά, κατασκευές και γλυπτά. Από αυτά εκτίθενται σήμερα περί τα 120, στις αίθουσες του 4ου ορόφου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Τα έργα της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας, δωρεές κατά ένα μεγάλο ποσοστό των ίδιων των καλλιτεχνών, καταγράφουν ένα μεγάλο μέρος των εικαστικών αναζητήσεων που απασχόλησαν τους Έλληνες δημιουργούς, εκπροσωπώντας επάξια όλα σχεδόν τα μεγάλα ρεύματα του σύγχρονου διεθνούς εικαστικού χώρου. Φιλοξενούνται έργα καλλιτεχνών οι οποίοι ανήκουν στα εξής εικαστικά ρεύματα: Σχολή του Μονάχου, Εικαστική γενιά του ‘30, Εμπρεσιονισμός, Εξπρεσιονισμός, Αφαίρεση & Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός, Ιδιάζουσα Παραστατική Ζωγραφική, Έργα Ποικίλων Εικαστικών Εκφάνσεων, καθώς επίσης έργα χαρακτικής και γλυπτικής.

Οι καλλιτέχνες των οποίων έργα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πολιτιστικό απόθεμα της Πινακοθήκης είναι οι: Α. Τάσσος, Νικόλαος Γύζης, Γιάννης Γαΐτης, Αφροδίτη Λίτη, Τάκης Κατσουλίδης, Ναυσικά Πάστρα, Φώτης Κόντογλου, Άννη & Δάφνη Κωστοπούλου, Ντίνα Βαβαλέα-Μανωλακάκη & Γιάννης Μανωλακάκης, Γιαννούλης Χαλέπας και Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Χρ.Μ.