Πλατεία 23ης Μαρτίου: Αρχές Νοεμβρίου… «πιάνει δουλειά» και πάλι το έργο της ανάπλασης

Πλατεία 23ης Μαρτίου: Αρχές Νοεμβρίου… «πιάνει δουλειά»  και πάλι το έργο της ανάπλασης

Μέχρι πρότινος η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας “πονοκεφάλιαζε” για τον τρόπο που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το έργο αναδιάταξης- ανάπλασης της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παραδεχόταν το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά διαβεβαίωνε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί. Κι αυτό, γιατί έχει… πικρή εμπειρία από διάλυση συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ”, έπειτα και από επικοινωνία με τον ανάδοχο του έργου, το εργοτάξιο είναι έτοιμο και πάλι να στηθεί. Αυτό θα γίνει από την 1η Νοεμβρίου και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εάν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια, θα παραδοθεί σε 3 έως 4 μήνες. Για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μεταγενέστερα από τη Δημοτική Αρχή, “αυτό είναι άλλο θέμα”, όπως μας τόνισε.

Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει… σηκώσει σειρά διαμαρτυριών. Τόσο για την καθυστέρηση όσο και για την ολοκλήρωσή της.

Χωρίς υπερβολές από όσα έχουν καταγραφεί μέσα από ρεπορτάζ του “Θ”, τις πιο άσχημες εντυπώσεις, για τη λειτουργικότητα και την αισθητική της, δέχεται η ανάπλαση της πλατείας.

Πέραν των περίοικων που βλέπουν την περιοχή να αλλάζει προς το χειρότερο, με το κυκλοφοριακό ζήτημα και την έλλειψη πρασίνου να κυριαρχούν, και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί σημειώνουν ότι πρόκειται για μια ανάπλαση η οποία έχει μετατρέψει την πλατεία σε ένα σύγχρονο «κολαστήριο».

Όπως παρατηρούν, δε, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται για χρόνια πέριξ της πλατείας 23ης Μαρτίου, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, όχι μόνον συμβάλλει στην καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα αποτρέπει και την προσέγγιση στα καταστήματα.

Αυτή τη στιγμή προέχει η επανέναρξη του έργου, η ομαλή ολοκλήρωσή του και μετά η πολιτική βούληση για διορθωτικές κινήσεις.

Α.Π.