Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ την χθεσινήν αναφοράν της Υποδιοικήσεως Μεσσήνης, εις την πλατείαν της Ανδρούσης ο Κωνσταντίνος ή Παύλος Παντελόπουλος έχων προηγουμένας αφορμάς κατά του Διον. Κ. Καλλικούρτη, βοηθούμενος και υπό του Νικολάου Σταυρέα, ετραυμάτισε τον ανωτέρω Καλλικούρτην εις την δεξιάν παριάν, εις την κοιλιακήν χώραν και εις το δεξιόν μέρος της ωμοπλάτης δια περιστρόφου πυροβολήσας κατ’ αυτού τετράκις.

Ο δράστης διωχθείς υπό του εγκαίρως καταφθάσαντος χωροφύλακος Στ. Κυριαζή συνελήφθη εις αρκετήν απόστασιν από του τόπου του εγκλήματος.

Ο συνεργός Σταυρέας κατόρθωσε να διαφύγη την σύλληψιν.

-ΤΗΝ 27ην Σεπτεμβρίου εις την εν τη «Εγκλιανή» της περιφερείας της Κοινότητος Χωρών θαμνώδη έκτασιν εν τη οποία υπήρχον και ελαιόδενδρα, εξερράγη πυρκαϊά καταστρέψασα έκταση 20 στρεμμάτων, εις α περιλαμβάνονται και αρκετά ελαιόδενδρα.

Η καταστραφείσα έκτασις ανήκει εις τον ιδιώτην Διονύσιον Τράγκαλον και τέσσαρας άλλους. Αι προξενηθείσαι ζημίαι υπολογίζονται εις 25.000 δραχμών. Ως εμπρηστής συνελήφθη ο ανωτέρω Τράγκαλος, ο οποίος την προηγουμένην ημέραν είχε θέσει πυρ όπως αποψιλώση το έδαφος εκ των θάμνων.