Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΕΡΙ την 1 και 30΄ μεταμεσονύκτιον εσημειώθη έναρξις πυρκαϊάς εις το επί της οδού Αιπύτου και παρά τα χρυσοχοεία καφεκοπτείον του Ιωάννου Θεοδωροπούλου. Το πυρ εγένετο αντιληπτόν εκ του εξερχομένου καπνού υπό του σκοπού χωροφύλακος.  Αμέσως ειδοποιήθη η πυροσβεστική υπηρεσία του Δήμου, ήτις και κατέφθασε μετ’ ολίγα λεπτά επιληφθείσα του έργου της. Όταν έθρευσαν τας θύρας και τα παράθυρα του καταστήματος, εξήλθον πυκνά νέφη καπνού, χωρίς όμως και να φαίνεται πουθενά λάμψις πυρός. Οι πυροσβέσται έρριψαν ολίγον ύδωρ και διελύθη ο καπνός. Τότε δ’ ανεφάνη μικρά εστία πυρός εις τον ματέρ, η οποία κατεσβέσθη αμέσως.

-AΓΝΩΣΤΟΙ θέσαντες πυρ εις την εν Σολακίω ισόγειον οικίαν του Ηλία Δήμου Δημοπούλου, εν η εσταυλίζοντο ζώα. Απετεφρώθη μέρος ταύτης και προϋξενήθησαν ζημίαι δραχμών 4.000. Οι δράσται του εμπρησμού, παρά τας καταβληθείσας υπό της αστυνομίας προσπαθείας, δεν ανεκαλύφθησαν εισέτι.

-ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ εις Φιλιατρά να γίνη εγκατάστασις κινηματογράφου ο διοικητής του εκεί αστυνομικού τμήματος εζήτησε παρά της Νομαρχίας την σύστασιν του απαιτουμένου δια την χορηγίαν αδείας γνωμοδοτικού συμβουλίου.

-ΠΑΡΑ του Κοινοτικού Συμβουλίου Σύρτζι εψηφίσθη πίστωσις δραχμών 2.500 δια την εγκατάστασιν εκεί τηλεφωνικής συγκοινωνίας.