Στα σχέδια των ισχυρών του τουρισμού το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στα σχέδια των ισχυρών του τουρισμού το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Για το καλοκαίρι του 2025 από Jet.com, Jet2holidays και Discover Airlines

Θέσεις για το 2025 παίρνουν tour operators και αεροπορικές εταιρείες, επενδύοντας στην επέκταση των προγραμμάτων τους, με απώτερο στόχο να ενισχύσουν το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους δημοφιλείς προορισμούς των Ευρωπαίων και κλείνει με θετικό πρόσημο -όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για τις αφίξεις- το 2024, ταξιδιωτικοί οργανισμοί και αερομεταφορείς προσθέτουν νέες συνδέσεις, αυξάνουν συχνότητες σε υφιστάμενα δρομολόγια και εντάσσουν πρωτοκλασάτους και μη προορισμούς της χώρας στα πακέτα τους.

Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, αφουγκραζόμενοι την τάση που θέλει τους ταξιδιώτες να επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα άκρα της σεζόν, είτε ξεκινούν νωρίτερα τα προγράμματά τους είτε δίνουν παράταση στην εκπνοή της τουριστικής περιόδου.

Στα νέα προγράμματα και η Καλαμάτα

Ενισχυμένο θα είναι το θερινό πρόγραμμα της βρετανικής Jet.com για την Ελλάδα το 2025, με την εταιρεία να προσθέτει νέες συνδέσεις προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα πετά από το Μπόρνμουθ προς Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδο και Ζάκυνθο και παράλληλα προσθέτει το δρομολόγιο Μπρίστολ – Καλαμάτα στο πτητικό της έργο.

Σε γενικές γραμμές, Jet2.com και Jet2holidays έχουν προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 σε μεσογειακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μάλιστα, η βρετανική εταιρεία διευρύνει έτι περαιτέρω το πτητικό της έργο, προσθέτοντας επιπλέον δρομολόγια και για το θερινό πρόγραμμα του 2026, συνδέοντας το Μπόρνμουθ με την Κω, το Ιστ Μίντλαντς με τη Χαλκιδική, το Εδιμβούργο με την Κεφαλονιά και την Καλαμάτα και, τέλος, το Νιούκαστλ με την Πρέβεζα.

Με διευρυμένο πρόγραμμα θα επιχειρεί το 2025 στην Ελλάδα και η Discover Airlines, η θυγατρική της Lufthansa. Έτσι, η αεροπορική επεκτείνει το πρόγραμμά της από τη Φρανκφούρτη προς Κεφαλονιά και Καλαμάτα, ανεβάζοντας το σύνολο των προορισμών της στη χώρα μας στους 11.

Α.Π.